Εθελοντές καθάρισαν το σκουπιδαριό εκατέρωθεν του δρόμου Φιλιατρών – Αγίας Κυριακής

Εθελοντές καθάρισαν το σκουπιδαριό εκατέρωθεν του δρόμου Φιλιατρών – Αγίας Κυριακής

Εθελοντική δράση καθαρισμού και απομάκρυνσης του σκουπιδαριού εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Φιλιατρών – Αγίας Κυριακής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Την πρωτοβουλία της δράσης ανέλαβαν και υλοποίησαν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, με πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους. 

Το Σύλλογο, τον Όμιλο και κάθε πολίτη που συμμετείχε στον καθαρισμό ευχαρίστησε με δημοσίευσή του στο facebook χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, αναφέροντας καταληκτικά ότι «Οφείλουμε να στηρίζουμε, να υποστηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε και να συγχαίρουμε κάθε είδους δράση, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αφού σκοπό έχει να ενισχύσει τον εθελοντισμό, να προωθήσει την αλληλεγγύη, να επανακαθορίσει την κοινωνική μας ευθύνη και να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου μας. Πολλά “μπράβο”, αξίζουν σε όλους σας».

Αξίζει να τονισθεί πως σύμφωνα με το Νόμο 5056/23 (ΦΕΚ 163 Α/2023) από την 1η Ιανουαρίου 2024 η ευθύνη αποκομιδής απορριμμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, των υπόγειων διαβάσεων, καθώς και των πρανών αυτών, ασκείται από τους δήμους, κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους, όπως έχουν ενημερωθεί με έγγραφο toy Περιφερειάρχη, από τις 27 Νοεμβρίου 2023, όλοι οι δήμαρχοι και δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Του Ηλία Γιαννόπουλου