«Φαντασ…ιώσεις» σήμερα στο θεατράκι Μελιγαλά, από το Σύλλογο Γυναικών

«Φαντασ…ιώσεις» σήμερα στο θεατράκι Μελιγαλά, από το Σύλλογο Γυναικών

Στο 10ο χρόνο ύπαρξής της έχει μπει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Μελιγαλά, που υπόσχεται και φέτος να προσφέρει άφθονο γέλιο. Οι «Φαντασ…ιώσεις» (σε σενάριο της Μαρίας Κίτρα) θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στο θεατράκι του Μελιγαλά, με τις κυρίες Ντίνα Μπιλάλη -Καραλέκα και Αλίκη Ρέβη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του συλλόγου, να προσκαλούν εκ μέρους του Δ.Σ. το κοινό (το διοικητικό σχήμα συμπληρώνουν οι Γεωργακοπούλου-Ρήγα Βικτωρία, Μπιλάλη Κωνσταντίνα, Γεωργακοπούλου-Πάνια Χρύσα, Γεωργακοπούλου- Μάκκα Σωτηρία και Νέζη Κατερίνα).

«Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε για άλλη μια φορά να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια με την παρουσία σας και να περάσουμε μαζί στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς, που όλοι έχουμε ανάγκη», αναφέρουν οι δυο τους, ενώ μια ακόμη παράσταση έχει προγραμματιστεί στο γειτονικό Διαβολίτσι, στις 12/8.

Το ανέβασμα του θερινού έργου και ο «Βλάχικος Γάμος» τις Απόκριες είναι οι κεντρικές δράσεις για τη θεατρική ομάδα του Μελιγαλά, με τα μέλη να έχουν αποκτήσει πλέον την πείρα να οργανώνουν μόνα τους τις παραστάσεις, χωρίς τη βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου σκηνοθέτη.

Σε κάθε παράσταση συμμετέχουν περίπου 10-20 ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιοί, που δουλεύουν πολλούς μήνες πριν. Την προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Οιχαλίας, ενώ υπάρχει ικανοποίηση και από την ανταπόκριση του κόσμου.

«Υπήρχαν πολλές δυσκολίες και το ανέβεις στη σκηνή δεν ήταν εύκολο, αλλά υπήρχε πάρα πολύ κέφι και πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Εγώ είχα την τύχη και τη χαρά να συμμετέχω στην πρώτη παράσταση που έδωσε ο σύλλογος. Πραγματικά μόνο καλά συναισθήματα είχα αποκομίσει και μπορώ να θυμάμαι, και ήταν αυτό που με έκανε στη συνέχεια να θέλω να ξαναδοκιμάσω» αναφέρει στο «Θ» η Αλίκη Ρέβη και συνεχίζει: «Μέσα από το Σύλλογο και τη θεατρική ομάδα συμβάλλουμε στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Κυρίως θέλουμε να δώσουμε λίγη ζωή στον τόπο μας, να έχει μια κίνηση η περιοχή μας, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ταυτόχρονα είναι μια διέξοδος για εμάς, για όλα τα μέλη που συμμετέχουν, συναντιόμαστε με τον κόσμο, ανταλλάσσουμε απόψεις και περνάει δημιουργικά ο χρόνος».

Ο Σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά έχει επί σειρά ετών έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με διάφορες εκδηλώσεις (Βλάχικος Γάμος-συμμετοχή στην αποκριάτικη παρέλαση, κούλουμα, θεατρική παράσταση, γιορτή χυλοπίτας, περίπτερο με χειροποίητα τοπικά προϊόντα, καθώς και συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της κωμόπολης και του Δήμου).

Της Χριστίνας Ελευθεράκη