Γιάλοβα: Το… Μαϊάμι της Πελοποννήσου που αποθεώνει η Guardian

Γιάλοβα: Το… Μαϊάμι της Πελοποννήσου που αποθεώνει η Guardian

Για όσους αγαπούν και επιμένουν να επιλέγουν την Πελοπόννησο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, το γεγονός πως η βρετανική εφημερίδα Guardian χάρισε στους αναγνώστες της ένα αφιέρωμα-ωδή στη Γιάλοβα, ξεχωρίζοντάς τη ανάμεσα στα μεγαθήρια του ελληνικού τουρισμού, όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Η Γιάλοβα πρωταγωνιστεί ανάμεσα στις διασημότερες περιοχές της Πελοποννήσου, με το συγκεκριμένο αφιέρωμα να αποθεώνει τις παραλίες της, το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά και τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Κάτι απολύτως δικαιολογημένο, αν σκεφτούμε πως ο κοσμοπολίτικος αέρας της Γιάλοβας την κάνει να μοιάζει περισσότερο με Χώρα νησιού, παρά με πόλη της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα «αν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ τη Γιάλοβα και ψάχνεις ταξιδιωτικό προορισμό για τον Αύγουστο ή -ακόμα καλύτερα!- για τον Σεπτέμβρη, οπλίσου με υπομονή και αισιοδοξία, σχετικά με την ανεύρεση καταλύματος, και βάλε μπρος για Πελοπόννησο! Το γεγονός πως το μέρος βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα και δεν χρειάζεσαι ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθιστά την περιοχή ό,τι πρέπει για φέτος το καλοκαίρι, καθώς το budget όλων μας είναι σαφώς περιορισμένο.

Η υπέροχη λιμνοθάλασσα

 Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης και αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων, από και προς την Αφρική. Θα τη συναντήσεις περίπου 7 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, μεταξύ Γιάλοβας και Βοϊδοκοιλιάς (στην οποία επιβάλλεται μια στάση για βουτιά). Εκεί θα δεις περισσότερα από 250 είδη πουλιών, αλλά και τον υπό εξαφάνιση αφρικανικό χαμαιλέοντα.

Οι μοναδικοί καταρράκτες του Πολυλίμνιου

Ένα από τα μεγαλύτερα plus των διακοπών στη Γιάλοβα είναι πως η περιοχή αποτελεί αφετηρία για μαγικές εκδρομές στα γύρω αξιοθέατα της Μεσσηνίας. Και τι καλύτερο από μια βουτιά στα παγωμένα -τα πάρα πολύ παγωμένα, για την ακρίβεια!- νερά των καταρρακτών του Πολυλίμνιου».