Γιατί αφήνουν βιβλία στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων -Η νέα μόδα που «χτυπά» την Ευρώπη

Γιατί αφήνουν βιβλία στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων -Η νέα μόδα που «χτυπά» την Ευρώπη

Μια νέα τάση καταγράφεται σε μεγάλους χώρους στάθμευσης σε πόλεις της Ευρώπης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που βρίσκουν βιβλία στο παρμπρίζ των αυτοκίνητων τους.

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε στη γειτονική Ιταλία και ειδικότερα στην πόλη του Μιλάνου, όταν μια γυναίκα επιστρέφοντας από τα ψώνια της σε supermarket βρήκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της ένα βιβλίο.

Το ασυνήθιστο δώρο συνοδευόταν από ένα σημείο το οποίο έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το πώς το βιβλίο βρέθηκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Το σημείωμα εξηγούσε ότι το βιβλίο βρέθηκε εκεί καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το είχε διαβάσει και πως το σπίτι του ήταν πολύ μικρό ώστε να το αποθηκεύσει. Έτσι σκέφτηκε να το χαρίσει αντί να το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Μάλιστα το σημείωμα έκλεινε με την εξής προτροπή: αν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν έβρισκε το βιβλίο ενδιαφέρον ή αν δεν σκόπευε να το κρατήσει, τότε όφειλε να προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση, να το δωρήσει δηλαδή αφήνοντάς το είτε σε κάποιο άλλο όχημα, είτε σε ένα παγκάκι, είτε στο μετρό.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Ιταλίδα οδηγός ήταν λάτρης των βιβλίων και εκτίμησε το απρόσμενο δώρο που βρήκε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας ότι μαζί με το βιβλίο, ένα κορεατικό best seller, υπήρχε και μια ζωγραφιά συνοδευόμενη από ένα γνωμικό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρείτε ένα δέμα στο αυτοκίνητό σας ή ένα βιβλίο, ακόμα κι αν αυτό δεν συνοδεύεται από κάποιο σημείωμα θα γνωρίζετε ότι κάποιος σκέφτηκε να αποχωριστεί ένα προσωπικό του αντικείμενο χωρίς ωστόσο να το πετάξει στα σκουπίδια καθώς θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί και να χαρίσει την ίδια χαρά στο νέο του ιδιοκτήτη.

Πηγή: carandmotor.gr