Γιορτινή αθλητική συνάντηση και φέτος σε Κορομηλιά-Παλαιόκαστρο-Κυνηγού

Γιορτινή αθλητική συνάντηση και φέτος σε Κορομηλιά-Παλαιόκαστρο-Κυνηγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2024 ο 8ος Γύρος Κοντοβουνίων, στην Κορομηλιά Μεσσηνίας.

Τον αγώνα έφερε εις πέρας η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τους πολιτιστικούς συλλόγους Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου και Κυνηγού, άλλων κοινωνικών φορέων και τη συνδρομή και συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, οι υπεύθυνοι του οποίου κάνουν και τον «απολογισμό»:

Ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πρωτεργάτη και συντονιστή το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικο της Κορομηλιάς, Παναγιώτη Κρόμπα, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό της κεντρικής και ορεινής Μεσσηνίας.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές και ήταν συνολικά 8 χιλιόμετρα.

Παράλληλα και πριν την έναρξη του κυρίως αγώνα πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός αγώνας 1000 μέτρων με τη συμμετοχή πολλών παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η διαδρομή των 8 χλμ. ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κυνηγού.

Πρώτος στους άντρες έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Θοδωρής Δημητρακάκης, 2ος ο Ιωάννης Κανελλόπουλος και 3ος ο Θεόδωρος Κόλλιας.

Στις γυναίκες 1η στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Γεωργία Αναγνωστοπούλου, η οποία κατάγεται και από τη Κορομηλιά, 2η η Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥΜ και 3η η Κέλλυ Αναγνωστοπούλου.

Ειδικές και τιμητικές βραβεύσεις εκτός των νικητών είχαμε στον Παναγιώτη Δούση, ετών 91 χρονών και σε ντόπιους δρομείς.

Στο τέλος στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό και δωρεάν πλούσιο φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας, οι οποίοι γλέντησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει στους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τα μέλη του για τη πολυπληθή του παρουσία.