Ιδρύεται ΚΔΑΠ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ιδρύεται ΚΔΑΠ στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Στην ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το σχολικό έτος 2024-25.

Σύμφωνα και με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί από το 2017 ήδη επτά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ έπειτα από έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς και παιδιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ΚΔΑΠ και εκεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ είναι η έκδοση άδειας από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις οριζόμενες προδιαγραφές.

Το 8ο κατά σειρά
Πρόκειται για το 8ο κατά σειρά ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, με την Κ.Ε. «Φάρις» να λειτουργεί επίσης 5 δομές ΚΔΑΠ. Συνολικά, ωφελούνται πάνω από 400 παιδιά, που βρίσκουν δημιουργική απασχόληση με δραστηριότητες εκπαιδευτικές και αθλητικές τις απογευματινές ώρες και έως τις εννέα το βράδυ, στους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να εντάξει και το ανωτέρω Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2024-2025, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.