Καλαμάτα: Επανεκκίνηση των ανασκαφικών έργων στην Υπαπαντή

Καλαμάτα: Επανεκκίνηση των ανασκαφικών έργων στην Υπαπαντή

Δύο μήνες η διάρκεια των εργασιών

Για αύριο είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη σωστική ανασκαφή, στο πλαίσιο του έργου της αρχαιολογικής έρευνας στην πλατεία της Υπαπαντής. Μάλιστα, επειδή η ανασκαφική έρευνα θα επεκταθεί, ο δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε και τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη, μεταξύ των οδών Ιωσήφ Ανδρούσης και Φάριος, με εξαίρεση την πρόσβαση από και προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης όταν είναι εφικτό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Υπαπαντής, μεταξύ των οδών Μητροπολίτου Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Αμφίδρομη κυκλοφορία και απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Μητροπολίτου Μελετίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Φάριος/Φαρών.

Αμφίδρομη κυκλοφορία και απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Φάριος, μεταξύ των οδών Μητροπολίτου Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Εξαιτίας των ρυθμίσεων, θα τροποποιηθεί και η διαδρομή των αστικών λεωφορείων, που σήμερα κινούνται μέσω της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη. Η διαδρομή που ακολουθείται σήμερα από τη γραμμή 2 είναι 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη – Φάριος – Φαρών – Μαυρομιχάλη, ενώ θα χρησιμοποιηθεί η διαδρομή 23ης Μαρτίου – Σταδίου – Μαυρομιχάλη (με προσωρινή στάση στην 23ης Μαρτίου πριν τον κυκλικό κόμβο).

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, σημειώνεται ότι η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται στους δύο μήνες, ενώ «παρακαλούνται ιδιαίτερα οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την προσωρινή σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας».