Καλαμάτα: Ξανά φωτιά στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα

Καλαμάτα: Ξανά φωτιά στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής δίπλα στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Τριάδας, με τους κατοίκους να τρέχουν έντρομοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους αφού οι φλόγες τα ακουμπούσαν.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια και στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Καλαμάτας, της ΟΑΚ, καθώς και της Αστυνομίας, με τον αέρα να στέλνει τις φλόγες σε γειτονικό ρέμα. 

Έπειτα από μάχη με τη φωτιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ στην κατάσβεση καθοριστική σημασία έπαιξε το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson, το οποίο επιχείρησε αρκετές φορές.

Όπως αποδείχθηκε, μέσα στη χαράδρα υπήρχαν εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων κι έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού, το οποίο ήταν ορατό από όλη την πόλη.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι στο έδαφος υπήρχαν καλώδια που ξεκινούσαν από κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ και κατέληγαν στον καταυλισμό.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 13 Αυγούστου είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά δίπλα στον καταυλισμό, εκείνη τη φορά όμως προς την πλευρά του συγκροτήματος του Πολυκλαδικού, καίγοντας ελαιόδεντρα.