Καλαμάτα: Ξεκίνησε η νέα γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ, Κεντρική Αγορά – Ιστορικό Δημαρχείο

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η νέα γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ, Κεντρική Αγορά – Ιστορικό Δημαρχείο

Πρεμιέρα έκανε, χθες, η νέα γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Πρόκειται για τη γραμμή που συνδέει το κέντρο της Καλαμάτας (Ιστορικό Δημαρχείο) με το πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς.

Η διαδρομή
Η γραμμή είναι κυκλική, μήκους περίπου 2.300 m και η διαδρομή έχει ως εξής:  Αφετηρία/Τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της «Εθνικής οδού Σπάρτης», αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της «Εθνικής οδού Σπάρτης» και Αφετηρία/Τέρμα εντός του πάρκινγκ. Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα στάση εντός του βόρειου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς όπου λειτουργεί ως Αφετηρία/Τέρμα. Η γραμμή λειτουργεί με μία στάση στο Ιστορικό Δημαρχείο και υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές.

Δωρεάν δρομολόγια
Τα δρομολόγια για το κοινό είναι δωρεάν. Εκτελούνται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία με συχνότητα ανά 10’ και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και  Παρασκευή από τις 08:15 το πρωί έως τις 21:15 το βράδυ. Επίσης, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 17:15 το απόγευμα έως 21:15 το βράδυ.

Βασιλόπουλος: Εξαιρετική συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ
“Εγκαινιάζουμε σήμερα (σ.σ. χθες) Δήμος και Αστικό ΚΤΕΛ μία νέα γραμμή που έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου”, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις με αφορμή την λειτουργία της γραμμής.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για μία σύνδεση που υπηρετεί τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, καθώς στις θέσεις στάθμευσης του κέντρου προστίθενται οι θέσεις στο πάρκινγκ της Αγοράς και σε 5’ ο δημότης ή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο.

O κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, υπενθυμίζοντας τις νέες γραμμές που έχουν λειτουργήσει το τελευταίο διάστημα (Νο 8 Μαρία Κάλλας αλλά και Νο 6 ΒΙΟΠΑ), αλλά και αυτές που σχεδιάζονται όπως η γραμμή που θα συνδέει την πόλη με τον Κορδία και αναμένεται να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, και στο Μνημόνιο συνεργασίας, που τις προηγούμενες μέρες υπογράφηκε με το Αστικό ΚΤΕΛ, για οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

“Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση του κλιματικού συμβολαίου, όπου η κινητικότητα ευρύτερα στην πόλη αποτελεί βασικό άξονα προτεραιότητας”, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.