Καλαματιανές διακρίσεις στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Καλαματιανές διακρίσεις στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν οι Καλαματιανοί αθλητές Νίκος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Περιβολαράκης, οι οποίοι διακρίθηκαν στους 12ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που διεξήχθησαν, 20-28 Ιουλίου 2024, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Οι Καλαματιανοί αθλητές Νίκος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Περιβολαράκης, είχαν εξασφαλίσει την  πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες μέσα από τις διακρίσεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη νωρίτερα φέτος στην Καλαμάτα, ενώ και στην πρώτη τους πανευρωπαϊκή συμμετοχή ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους ανάμεσα σε 650 αθλητές από 28 χώρες.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ηλιόπουλος κατέκτησε στην κολύμβηση δύο ασημένια μετάλλια, στα 50 μ. ελεύθερο και στα 50 μ. ύπτιο, και χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. πρόσθιο. Επίσης, ο Δημήτρης Περιβολαράκης στο στίβο έλαβε μέρος στα 100 μ. κατακτώντας την 4η θέση και στα 200 μ. την 5η θέση, ενώ μετείχε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100, κατακτώντας την 4η θέση.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης συνεχάρησαν τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, στους οποίους ευχήθηκαν υγεία και επίτευξη των νέων αγωνιστικών στόχων που έχουν θέσει.