Καλό Νερό – Τσακώνα: ΟΧΙ άλλο ΑΙΜΑ στην άσφαλτο…

Καλό Νερό – Τσακώνα: ΟΧΙ άλλο ΑΙΜΑ στην άσφαλτο…

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ένας δρόμος είναι ο πολιτισμός του ανθρώπου, αυτής της χώρας. Κι αν… ζυγίσουμε τα όσα συμβαίνουν με τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό -Τσακώνα, οι διαχρονικά έχοντες την ευθύνη βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Κι αυτό, γιατί ενώ γνωρίζουν την αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου τμήματος, λόγω και των πολλών θανατηφόρων τροχαίων, βάζουν μπροστά το κόστος υλοποίησης και όχι τις χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Όπως ήταν φυσικό, τα όσα τραγικά συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο ύψος της Ελαίας σχολιάστηκαν και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Η αρχή έγινε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος σε παρέμβασή του σχολίασε το γεγονός ότι, παρά την αναγκαιότητα του έργου, μέχρι σήμερα… υλοποιούνται μόνο υποσχέσεις. Γι’ αυτό από την πλευρά του, αλλά και της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” που ηγείται, δηλώνεται η συμπαράσταση σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, προκειμένου ο συγκεκριμένος οδικός άξονας να υλοποιηθεί, μια και η περιοχή μας, αλλά και η χώρα, δεν αντέχουν να βλέπουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το κοινωνικό μέτωπο που υπάρχει υπέρ της κατασκευής του οδικού άξονα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χαρακτήρισε τον οδικό άξονα ως “αιματοβαμμένο δρόμο”, ο οποίος αποδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο την αποτυχία του κράτους.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι “οφείλουμε όλοι να πιέσουμε για το συγκεκριμένο θέμα”, αλλά το ερώτημα και η παρέμβαση δε θα είναι για την αναγκαιότητα υλοποίησής του, αλλά θα ζητείται συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για το πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη σύνδεση της δυτικής Πελοποννήσου με την κεντρική και ανατολική.

Κλείνοντας με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο. Οι ανθρωποθυσίες, δυστυχώς, δε θα σταματήσουν, όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την υλοποίηση με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα του έργου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα δεκάδες εικονοστάσια κατά μήκος του δρόμου. Και ερωτούμε τους αρμοδίους: Μέχρι πότε θα κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή για ένα δρόμο που έπρεπε να έχει γίνει από χθες; Μέχρι πότε η στροφή, η απουσία φωτισμού, η μηδενική ορατότητα θα στέλνουν στον τάφο νέους ανθρώπους;  

Α.Π.