Κινέζοι φοιτητές στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας

Κινέζοι φοιτητές στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας

Πριν λίγες ημέρες, από 19 έως 31 Ιουλίου, στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, με χαρά φιλοξενήσαμε το θερινό Σχολείο του Ιονίου Πανεπιστημίου. 24 φοιτητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Sichuan της Κίνας, με τη συνοδεία δυο καθηγητριών τους, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, στο πλαίσιο του θερινού Σχολείου, που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τα μαθήματα είχαν σχέση με τον καθημερινό βίο και πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, την αρχαία ελληνική ιστορία, φιλοσοφία, θρησκεία, ιατρική, δημοκρατία και την αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία.

Εκτός από τον καθηγητή και την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αθανάσιο Ευσταθίου και Πολυξένη Στρόλογγα, τα μαθήματα διδάχθηκαν και από καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δημοκρίτειο Θράκης, Ιωαννίνων, αλλά και από την κ. Adele Scafuro, καθηγήτρια στο University of Brown-ΗΠΑ, και την κ. Ξανθάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, μάς επισκέφθηκε και παρακολούθησε τις εργασίες του θερινού Σχολείου ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευσταθίου, Κοσμήτορα της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Στέφου, για τη συνεργασία, και ευελπιστούμε και του χρόνου.