Κορινθία: 50χρονος με βία ανάγκαζε εργάτες να δουλεύουν στα κτήματα του χωρίς να τους πληρώνει

Κορινθία: 50χρονος με βία ανάγκαζε εργάτες να δουλεύουν στα κτήματα του χωρίς να τους πληρώνει

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνιών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Σικυωνιών, ένας 50χρονος ημεδαπός και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων, παράνομης βίας και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού και όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 50χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης κτημάτων με αγροτικές καλλιέργειες, είχε επιτρέψει την εργασία σε μη νόμιμους αλλοδαπούς πολίτες προκειμένου να εργαστούν ως εργάτες γης, ενώ οι 2 συλληφθέντες αλλοδαποί, ως επιστάτες σε αγροτικές εργασίες, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλαν να εργάζονται ως εργάτες γης, χωρίς να τους καταβάλουν χρήματα για την εργασία τους.

Στην κατοχή των 2 συλληφθέντων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 διαβατήρια αλλοδαπών, που κατείχαν παράνομα, μεταξύ των οποίων και του καταγγέλλοντα.

Τέλος, συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 35 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.