Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και το Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και το Νοέμβριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, μέχρι το Νοέμβριο, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών στη Λακωνία.

Ρυθμίσεις
Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν είναι οι εξής:

-Ολιγόλεπτος αποκλεισμός των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου (Ιωάννης Καποδίστριας, Φιλελλήνων, Θεόδωρος Κολοκοτρώνη, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νικηταρά) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα

-Ολιγόλεπτη βραδυπορία ή ολιγόλεπτος αποκλεισμός επιμέρους μεμονωμένων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου από τη χ/θ 86+500 έως την 191,200 (Α/Κ Λεύκτρου) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτης, ήτοι από τον Α/Κ Λεύκτρου έως τον Α/Κ Σπάρτης (χ/θ 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.

Ευθύνες
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή και θα ισχύσουν έως 1η Νοεμβρίου 2024, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 5.30 έως 14.00, εκτός της περιόδου της εορτής της 15ης  Αυγούστου, δηλαδή από την Παρασκευή 9/8 έως και τη Δευτέρα 26/8 και ώρα 06:00. 

Στην απόφαση σημειώνεται ότι η εταιρεία «Αιολική ΖΑΡΑ Λακωνίας ΜΟΝ Α.Ε.Β.Ε. Αιολικής Ενεργείας» και η μεταφορική εταιρεία «ΕΡΜΗΣ Α.Ε.» παραμένουν αμφότερες συνυπόχρεες και συνυπεύθυνες για τη λήψη όλων των τυχόν απαραίτητων σύμφωνα με το νόμο αδειών και εγκρίσεων για την πραγματοποίηση των διελεύσεων, για την ασφαλή κυκλοφορία των υπερμεγέθων οχημάτων, των μεταφερομένων φορτίων τους, των επιβαινόντων αυτών, την τήρηση των τεχνικών οδηγιών και κανόνων διέλευσης για την αποφυγή ζημιών στα Έργα Παραχώρησης, καθώς και την ασφάλεια προς τρίτους.

Επίσης, είναι αποκλειστικά υπεύθυνες και αρμόδιες για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που θα προκαλέσουν στο οδόστρωμα, καθώς και στα τεχνικά των αυτοκινητόδρομων από τη διέλευση των υπερμεγέθων οχημάτων.

Τέλος, η τεχνική εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την πρότυπη τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα εγχειρίδια λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες κ.λπ., καθώς και να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται,  ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων.