Κυπαρισσία: Απορίες και δυσαρέσκεια για «επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις»

Κυπαρισσία: Απορίες και δυσαρέσκεια για «επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις»

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων εκτελέστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κυπαρισσία, προκαλώντας απορίες και δυσαρέσκεια σε κατοίκους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ασφαλτόστρωση το πρωί της Τετάρτης, στο τέρμα της οδού Δ. Ζήρα, στην περιοχή της Πανηγυρίστρας. Κάτοικοι μάς είπαν πως είδαν ξαφνικά τα μηχανήματα να καταφθάνουν και, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία υποδομή, «πετρελαίωσαν» τον δρόμο στο τέρμα της οδού Δ. Ζήρα και εν συνεχεία τον χωματόδρομο, μέσα στις ελιές, και ξεκίνησαν να ρίχνουν πίσσα.

Η ασφαλτόστρωση, ωστόσο, σε λίγα μέτρα στον χωματόδρομο σταμάτησε και δεν συνεχίστηκε μέσα στον ελαιώνα. Κι ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα ασφαλτοστρωθεί, επιτέλους, και το μικρό χωμάτινο τμήμα στο τέρμα της οδού Ευαγγελιστρίας, στο ακριβώς αποκάτω (δυτικά) οικοδομικό τετράγωνο, τα μηχανήματα έφυγαν, για να ρίξουν πίσσα σε άλλο σημείο, καθ’ υπόδειξη του δήμου Τριφυλίας, όπως πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι.

Περίοικοι στις γειτονιές της Πανηγυρίστρας απορούν πώς έπεσε πίσσα μόνο σε εκείνο το σημείο, στο τέρμα της οδού Δ. Ζήρα, και πήγαιναν να συνεχίσουν και στον χωματόδρομο μέσα στον ελαιώνα, και αναρωτιούνται εάν υπάρχει μελέτη εγκεκριμένη για τη συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση, εάν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός και γιατί δεν έγιναν τεχνικά έργα υποδομής, όπως για τα όμβρια ύδατα. Επίσης, απορούν και εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για… «επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις», αφού, ενώ έριξαν πίσσα στο τέρμα της οδού Δ. Ζήρα, την ίδια στιγμή δεν έριξαν πίσσα στο τέρμα της οδού Ευαγγελιστρίας, που βρίσκεται στο ακριβώς αποκάτω (δυτικά) οικοδομικό τετράγωνο. Μάλιστα, λένε ότι πληροφορήθηκαν και για άλλη ασφαλτόστρωση, που έγινε σε τμήμα αγροτικού δρόμου, στον Κάμπο της Κυπαρισσίας.

Τονίζουν δε ότι γίνονται μόνο «επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις» και δεν γίνονται αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς, με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο μέσα στην πόλη, όπως στις οδούς Γεωργακοπούλου (στροφές και Άγιος Αντώνιος), 28ης Οκτωβρίου, Ιονίου, Πονηροπούλου, Δημ. Καρατσάμη, οδούς στην Αμαθούντα και στην Αποβάθρα, την οδό από την Άνω Πόλη στο Κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου – Αθλητικό Κέντρο «Κ. Αδαμόπουλος» (Κλειστό Γυμναστήριο) – Ροντάκι, τον δρόμο από την οδό Γεωργακοπούλου έως τον Άγιο Νικόλαο, την οδό Γυμναστηρίου από Ανδρέα Λαμπροπούλου έως Αλεξάνδρου Καλαντζάκου, την οδό Θεόδ. Κολοκοτρώνη (είσοδος – έξοδος νοσοκομείο από κεντρική πύλη), τμήματα των οδών Ντούφα, Ευστ. Κοκκέβη, Παπαναστάση, Φραντζή κ.α.

Του Ηλία Γιαννόπουλου