Κυπαρισσία: Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σπάλας

Κυπαρισσία: Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σπάλας

Αύριο πρωί στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στην Τερψιθέα η εξόδιος Ακολουθία

Χθες εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σπάλας σε ηλικία 86 ετών. Η είδηση της εκδημίας του βύθισε στη θλίψη την εκκλησιαστική κοινότητα της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Ο παπα-Βασίλης, με καταγωγή από το Ραφτόπουλο, ήταν επί χρόνια εφημέριος στον Άγιο Νικόλαο στο Ραφτόπουλο,  αλλά και στη συνέχεια στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, ενώ ιερουργούσε και σε άλλες εκκλησίες Κοινοτήτων που δεν είχαν εφημέριο ή συλλειτουργούσε με άλλους ιερείς. Η οικογένειά του ήταν αφιερωμένη στο Θεό, καθώς ο πατέρας του αλλά και ο παππούς του ήταν ιερείς.

Ο ίδιος υπηρέτησε με αφοσίωση και πίστη το Θεό και το ποίμνιό του. Με τη σύζυγό του Ιωάννα απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Ήταν καλός οικογενειάρχης και δραστήριος άνθρωπος. Αγαπητός στο ποίμνιό του και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Για την εκδημία του πρωτοπρεσβύτερου, Βασίλειου Σπάλα, συγκινητικός είναι ο αποχαιρετισμός του διαδόχου του στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στην Τερψιθέα, αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Τσιμέκη: «Σήμερα (σ.σ. χθες) 19 Αυγούστου κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Τερψιθέας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και για μένα προσωπικά. Σήμερα (σ.σ. χθες) αναχώρησε για τους Ουρανούς ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σπάλας ένας χαρισματικός Ιερέας, Οικογενειάρχης και Άνθρωπος.  Ένας άνθρωπος που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, με τον καλό παρηγορητικό του Λόγο. Φιλακόλουθος Ιερέας, Φιλάγιος και δοσμένος στην Αγάπη του Χριστού και του Ανθρώπου. Από σήμερα είμαστε πιο μόνοι, πιο φτωχοί.  Μόνο που αντίκριζες το γλυκό του χαμόγελο ήξερες ότι όλα θα πάνε καλά. Παπά Βασίλη μου γλυκέ, θα μου λείψεις… Θα μου λείψει το χαμόγελό σου, ο γλυκός σου λόγος, το πατρικό σου χάδι, η γλυκιά σου  παρέα… Ξέρω ότι από σήμερα κιόλας θα βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Χριστού μας που τόσο αγάπησες και διακόνησες, ξέρω ότι από σήμερα θα λειτουργείς αιώνια στο ουράνιο θυσιαστήριο που τόσο αγάπησες, ξέρω ότι από σήμερα θα ψέλνεις μαζί με τους αγγέλους και θα δοξολογείς τον Άγιο θεό μιας και η φωνή σου ήταν Αγγελική! Καλή Αντάμωση! Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ και εσύ να παρακαλάς στον Αρχηγό της ζωής από εκεί που θα είστε μαζί! Μακάρι όλοι οι Ιερείς να είχαν προκατόχους σαν και εσένα. Θα ήταν η εκκλησία μας πιο κοντά στην Ουράνια Εκκλησία. +Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος».

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Σπάλα θα τελεστεί αύριο Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

Το «Θ» εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου