Κυπαρισσία: Παρουσιάστηκε η «Μοιραία Συνάντηση» της Σοφίας Ασλαματζίδου

Κυπαρισσία: Παρουσιάστηκε η «Μοιραία Συνάντηση» της Σοφίας Ασλαματζίδου

Βιωματική νουβέλα για τον καρκίνο, με πολλά νοήματα και συναισθήματα

Περίσσεψε η συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου «Μοιραία Συνάντηση», της Σοφίας Ασλαματζίδου, το βράδυ της Παρασκευής, στον ειδυλλιακό χώρο του «Παλιού Νερόμυλου», στους Μύλους Κυπαρισσίας.

Η Σοφία Ασλαματζίδου, με καταγωγή από τη Χαλκίδα, κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο αγοριών. Μετά την ποιητική της συλλογή «Αέναες του Νου Περιπλανήσεις», επιχειρεί, με τη «Μοιραία Συνάντηση», να εκτεθεί, καθώς αποτελεί βιωματική εμπειρία για την προ και μετά καρκίνου εποχή. Τονίζει, με τρόπο γλαφυρό, τη σημασία της πρόληψης, αποδυναμώνοντας τη λέξη καρκίνος, επιθυμώντας να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη σε ανθρώπους που νοσούν.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, το βιβλιοπωλείο «Καγιάφας» και οι εκδόσεις «Όστρια». Το κοινό καλωσόρισε η Ξένια Αλεβιζοπούλου – Καγιάφα, η οποία μίλησε για τη συγγραφέα και το νέο της βιβλίο. Ακολούθως, τοποθετήθηκε η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά. Για τον καρκίνο, τα άτομα που καλούνται να τον αντιμετωπίσουν και το περιβάλλον τους, μίλησε η ιατρός και μέλος του Συλλόγου «Φλόγα», Μάρω Τριανταφύλλου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά αλλά και με αποσπάσματα από το βιβλίο η Έφη Κοπελούδη και η Αναστασία Αντωνοπούλου. Εμφανώς συγκινημένη αλλά και με αυτοπεποίθηση, η συγγραφέας του βιβλίου, Σοφία Ασλαματζίδου, περιέγραψε τη δική της μοιραία συνάντηση με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπισε, σε ηλικία 48 ετών, με θάρρος, πίστη και πείσμα για τη ζωή! «Όταν τον πόνο δεν τον μοιραστείς, είναι λεπίδα στην καρδιά. Όταν τον μοιραστείς, είναι χάδι. Ακόμα και η πιο σκοτεινή νύχτα θα τελειώσει. Ο ήλιος θα ανατείλει ξανά!», τόνισε καταληκτικά, με το κοινό να χειροκροτεί παρατεταμένα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου