Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης: Να μπλοκαριστούν οι σχεδιασμοί εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή «Γαϊδουροβούνι»

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης: Να μπλοκαριστούν οι σχεδιασμοί εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή «Γαϊδουροβούνι»

Για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δυτική Μάνη, θέμα που ανέδειξε και πρωτοσέλιδα το «Θάρρος» στο φύλλο της Τρίτης 20 Αυγούστου, τοποθετείται σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης.

«Οι προωθούμενοι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ιδιωτών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή “Γαϊδουροβούνι” στο Δήμο Δυτικής Μάνης, πάνω από τα χ6ωριά Νομιτσί, Θαλάμες, Πλάτσα, Αγ. Νίκων», σημειώνεται, «πρέπει να μπλοκαριστούν!

Αυτοί οι σχεδιασμοί που προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, στο όνομα της “πράσινης ενέργειας” και της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε., έχουν ως μόνο στόχο την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, αξιοποιώντας νόμους που οι ίδιοι διαμόρφωσαν, κάνουν μπίζνες με ανεμογεννήτριες μέσα σε περιοχές Natura.

Τις συνέπειες τις ζούμε καθημερινά, όταν πληρώνουμε πανάκριβο το ρεύμα για να πλουτίζουν μια χούφτα εταιρείες.

Την ίδια στιγμή που στη Δυτική Μάνη δεν έχουμε ολοκληρωμένη πρόσβαση σε δομές Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση με το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Που δεν έχουμε ασφαλή οδικό και αγροτικό δίκτυο. Που δεν έχουμε νερό μέσα στο καλοκαίρι λόγω έλλειψης των αναγκαίων έργων υποδομής κ.τ.λ.

Την ίδια στιγμή το κράτος και οι κυβερνήσεις – με τη συμφωνία των τοπικών στηριγμάτων τους – σχεδιάζουν το πώς θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ τα κέρδη μια χούφτας επιχειρηματιών.

Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη για φθηνό ρεύμα.

Η Μάνη έχει ανάγκη από έργα υποδομής, ύδρευση με ποιοτικό νερό για όλους, δομές υγείας και γιατρούς, σχολεία και δρόμους. Και όχι κάποιες εταιρείες να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της περιοχής μας για να βγάλουν κέρδη – εταιρείες που κατά καιρούς χρηματοδοτούνται αδρά από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Είμαστε απέναντι στην πολιτική που ξεπουλά και δεν αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας.

Διεκδικούμε:

-Να ανακληθούν οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων

-Να πάρουν θέση η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

Τώρα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να οργανωθούν για να μπλοκάρουν τα σχέδια της εταιρείας και της κυβέρνησης.

Η μόνη λύση βρίσκεται στον ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, φορέα ενέργειας, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας, που θα αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος του λαού μας και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Κόντρα στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος, την ενεργειακή φτώχεια για το λαό, το γενικό ξεπούλημα της ΔΕΗ και των δικτύων της».