Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Ένα ακόμα έγκλημα στο Κυπαρισσία – Πύργος

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Ένα ακόμα έγκλημα στο Κυπαρισσία – Πύργος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για το πολύνεκρο δυστύχημα στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Πύργου:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των αδικοχαμένων στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 26 Ιούλη, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Πύργου. Δυστυχώς, το δυστύχημα αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Η εθνική οδός Τσακώνα – Καλό Νερό – Πύργος είναι θανατηφόρα καρμανιόλα, όλους τους μήνες του χρόνου.

Οι κάτοικοι της Τριφυλίας, της Ζαχάρως και συνολικά των Νομών Μεσσηνίας και Ηλείας έχουν επανειλημμένα διεκδικήσει με κινητοποιήσεις τους να φτιαχτεί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, ώστε να είναι ασφαλές, ωστόσο η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.

Αντί για λύσεις ο λαός της περιοχής βλέπει εξαγγελίες επί εξαγγελιών, μελέτες, που ακριβοπληρώνει ο λαός, να αλλάζουν διαρκώς, με συνεχόμενες διαβουλεύσεις και παζάρια. Όμως, το πρόβλημα παραμένει χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Το αν θα έχουμε ασφαλές οδικό δίκτυο, το κρίνει αποκλειστικά η κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων και των διαχειριστών – εισπρακτόρων των διοδίων και όχι οι ανάγκες του λαού. Η ασφάλεια των οδικών δικτύων κρίνεται μόνο όταν και για όσο βγάζουν κέρδη οι λίγοι.

Είναι αβάσιμες οι δικαιολογίες περί ζώνης NATURA που εμποδίζουν την κατασκευή του οδικού δικτύου. Γιατί στην ίδια περιοχή, κυκλοφορούν σενάρια για γεωτρήσεις πετρελαίων και μπίζνες του τουριστικού κεφαλαίου. Η οικολογική τους ευαισθησία είναι επιλεκτική, όταν αφορά στα κέρδη, το ίδιο και η “έγνοια” τους για το περιβάλλον. Γι’ αυτήν την κατάσταση, ευθύνες έχουν διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, αλλά και οι Περιφερειακές Αρχές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Γιατί στηρίζουν και προωθούν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Γι’ αυτό και “τρέχουν” τα έργα που εξυπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τις ανάγκες των πολλών».