“Lemon”, η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει στην Καρδαμύλη!

“Lemon”, η παράσταση-φαινόμενο  επιστρέφει στην Καρδαμύλη!

Το Lemon, η βραβευμένη θεατρική παράσταση που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 19.500 θεατές σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, επιστρέφει στην Καρδαμύλη και αυτή τη φορά βρίσκει το σκηνικό της χώρο στην προβλήτα της Τίκλας. Με τον ήχο της θάλασσας να συναντά τη ζωντανή μουσική από το πιάνο του 1900 και τα κύματα να περιβάλλουν το σκηνικό χώρο, το “Lemon” ετοιμάζεται για μία one-of-a-kind θεατρική εμπειρία.

Το “Lemon”, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, σε καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνική προσαρμογή του Μελαχρινού Βελέντζα, συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα και το γιορτάζει με μία μεγάλη περιοδεία!

Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε αγκυροβολημένο καράβι, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon χαρτογραφεί κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές!

Καλλιτεχνικές δράσεις πριν από την παράσταση

Πριν από την παράσταση, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις:

-«Piano video»: Ο Μελαχρινός Βελέντζας δημιουργεί ένα ακόμη πρωτότυπο piano video εμπνεόμενος αυτή τη φορά από τα κύματα στην προβλήτα της Τίκλας και εξερευνώντας τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και τη φύση σε έναν κόσμο ακραίας ταχύτητας.

-«Meet the Artist», 8.00 μ.μ.: Οι δύο ηθοποιοί της παράστασης θα βρεθούν στην αυλή της Γιωργίτσας και υπό τους ήχους live piano θα αφηγηθούν ιστορίες από τα ταξίδια του Lemon αυτά τα 6 χρόνια ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα.

Συντελεστές

Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Σκηνική Προσαρμογή: Μελαχρινός Βελέντζας

Συγγραφέας: Alessandro Baricco

Mετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνο: Θωμάς Μαριάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ήχος – Φώτα: Λευτέρης Δούρος

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Παραγωγή: MV Productions

Πληροφορίες

Καρδαμύλη | Προβλήτα Τίκλας | ΤΚ 240 22

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου | 21.15

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό) & 12 ευρώ (μειωμένο: ανέργων, κάτω των 18, άνω των 65, ΑμεΑ, φοιτητικό, οικογένειες 4 μελών και άνω)

Ομαδικά εισιτήρια (10 άτομα και άνω): 12 ευρώ

https://www.more.com/theater/tour/lemon-2024/

Πληροφορίες & προαγορά ομαδικών εισιτηρίων: 6977 77 38 75.