Μάνη: Εγκλωβίστηκε αλιευτικό όταν προσέτρεξε να βοηθήσει ιστιοφόρο στον Άγιο Νικόλαο

Μάνη: Εγκλωβίστηκε αλιευτικό όταν προσέτρεξε  να βοηθήσει ιστιοφόρο στον Άγιο Νικόλαο

Στα ρηχά νερά και τα βράχια της παραλίας του Αγίου Νικολάου, λίγο πριν από την παραλία «Πανταζή», βρέθηκε εγκλωβισμένο λόγω καιρού ένα ιστιοφόρο το απόγευμα της Τρίτης.

Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε ότι το ιστιοφόρο, σημαίας Γερμανίας, βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο σημείο προσέτρεξαν ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού, το αλιευτικό «Μαρία», το επαγγελματικό σκάφος «Αφροδίτη», το αλιευτικό «Καπετάν Αντώνης» Ν.Κ. 645 και το επαγγελματικό σκάφος «Νηρέας».

Κατά την παροχή συνδρομής στο ιστιοφόρο, το αλιευτικό «Μαρία» προσάραξε στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο της παρακείμενης ακτής.

Ο κυβερνήτης του σκάφους «Μαρία» διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας για ιατρικό έλεγχο. Από τη προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη θα πραγματοποιηθούν ενέργειες απομάκρυνσης του σκάφους από την περιοχή.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των υπόλοιπων σκαφών που είχαν μεταβεί στο σημείο, το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ ο μοναδικός του αλλοδαπός επιβαίνων (υπήκοος Γερμανίας) δήλωσε καλά στην υγεία του.

φωτογραφία αρχείου