Μάτι Γαργαλιάνων: Κίνδυνος από την διάβρωση στον παραλιακό δρόμο

Μάτι Γαργαλιάνων: Κίνδυνος από την διάβρωση στον παραλιακό δρόμο

Σοβαρός κίνδυνος υπάρχει για οχήματα αλλά και λουόμενος από διάβρωση του παραλιακού δρόμου στο Μάτι (Χρυσή Ακτή) της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Η παραλία είναι από τις πλέον όμορφες και γνωστές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εκεί λειτουργεί και το επίσης γνωστό «ΚΟΑ beach – pool bar». Εκατοντάδες κόσμου καθημερινά επισκέπτονται την παραλία Μάτι με τα οχήματα και τα δίκυκλά τους.

Ωστόσο, όπως είπαν στο «Θ» παραθεριστές  στην περιοχή, που επιλέγουν καθημερινά να επισκέπτονται τη συγκεκριμένη παραλία, ο παραλιακός δρόμος δεν είναι σε όλο το μήκος του προστατευμένος αλλά μόνο έναντι της επιχείρησης προστατεύεται από λίθους δεμένους με πλέγματα (σαρζανέτ), για να συγκρατείται, ενώ από την αρχή του και για όλο το υπόλοιπο μήκος δεν υπάρχει υποδομή προστασίας, με συνέπεια να έχει υποστεί διάβρωση και να έχει γίνει και μια μεγάλη «νεροφαγιά» υποχωρώντας το χωμάτινο οδόστρωμα σχεδόν έως τη μέση του πλάτους του δρόμου.

Μάλιστα, είπαν ότι πριν μέρες αυτοκίνητο σταθμευμένο, που λύθηκε το χειρόφρενό του, κατέληξε στην παραλία, διότι στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει στην άκρη ρειθροκράσπεδο ή κάτι άλλο να το συγκρατήσει, ενώ ακόμη και σε σημεία που υπάρχει τσιμεντένιο ρείθρο έχει υποχωρήσει διότι η ξυλεία που το στήριζε «μπατάρισε».

Ενδεικτικές της σοβαρότητας και επικινδυνότητας από τη διάβρωση στοn παραλιακό δρόμο είναι οι φωτογραφίες που έστειλαν λουόμενοι στο «Θ», επισημαίνοντας πως εάν δεν γίνει επέμβαση αμέσως για προστασία του δρόμου, ίσως είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί κάποιο ατύχημα και δη σοβαρό.

Του Ηλία Γιαννόπουλου