Μαύρος Ιούλιος με 5 νεκρούς σε τροχαία στη Μεσσηνία

Μαύρος Ιούλιος με 5 νεκρούς σε τροχαία στη Μεσσηνία

Και έντεκα τραυματίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Από τους πιο αιματοβαμμένους μήνες ήταν ο Ιούλιος που πέρασε, για τη Μεσσηνία, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα, με πέντε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, τέσσερις εκ των οποίων στο τρομερό δυστύχημα με την νταλίκα στην Ελαία της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, στην περιφέρεια Πελοποννήσου το μήνα Ιούλιο σημειώθηκαν 31 τροχαία ατυχήματα, με 49 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα

Ειδικότερα, σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 8 νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με 4 σοβαρά τραυματίες, και 24 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με 37 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία, σημειώθηκαν 2 θανατηφόρα ατυχήματα, με πέντε νεκρούς και 2 σοβαρά τραυματίες, και 4 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με 9 ελαφρά τραυματίες. Δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό ατύχημα στη Μεσσηνία τον Ιούλιο.

Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας πεζών, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και οι παραβιάσεις σήμανσης.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο, συγκροτήθηκαν 599 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.816 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 196 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, και 3.607 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 2.299 για υπερβολική ταχύτητα, 515 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 293 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 234 για Κ.Τ.Ε.Ο., 74 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 61 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 52 για αντικανονικό προσπέρασμα, 34 για παραβίαση σηματοδότη, 28 για αντικανονικούς ελιγμούς, 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 8 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη

φωτογραφία αρχείου