Μεγάλη η δράση των Ρομά που έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε όλη την Πελοπόννησο

Μεγάλη η δράση των Ρομά που έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα σε όλη την Πελοπόννησο

Εξιχνιάσθηκαν άλλες δώδεκα περιπτώσεις

Άλλες δώδεκα κλοπές και απόπειρες εξιχνιάσθηκαν από την Αστυνομία από την ομάδα των τεσσάρων Ρομά από τη Μεσσηνία, οι οποίοι, με νοικιασμένα αυτοκίνητα και κλεμμένες πινακίδες, περιδιάβαιναν την Πελοπόννησο έκαναν κλοπές σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία.

Αρχές Απριλίου εξαρθρώθηκε το βασικό κομμάτι εγκληματικής ομάδας Μεσσήνιων Ρομά που διέπραττε, με νοικιασμένα αυτοκίνητα, κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όμως ένα από τα μέλη που δεν είχε συλληφθεί, αλλά το όνομά του βρισκόταν στη δικογραφία, ένας 22χρονος, τον Μάιο έφτιαξε δική του ομάδα και ξεκίνησε νέες κλοπές με την ίδια μεθοδολογία! Διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική.

Οι αστυνομικοί τον Μάιο συνέλαβαν τον 22χρονο Ρομά από τον Αντικάλαμο και έναν ακόμα ομόφυλό του, 38 χρόνων, από τη Θουρία, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους προφυλακίσθηκαν. Η δικογραφία περιελάμβανε ακόμα δύο Ρομά από τη Μεσσηνία, έναν 25χρονο από τη Θουρία και έναν 20χρονο από το Μαυρομμάτι Μεσσήνης.

Άλλες 12 κλοπές

Τις έρευνες συνέχισαν το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και εξιχνίασαν ακόμα 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Σε βάρος των τεσσάρων αυτών Ρομά σχηματίσθηκε νέα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής.

Τον Μάιο είχε διαπιστωθεί ότι είχαν διαπράξει 26 κλοπές και είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 34.000 ευρώ.

Τώρα, με τη νέα έρευνα και με την αξιοποίηση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερίς τους, έχοντας συγκροτήσει οργάνωση, διέπραξαν κι άλλες κλοπές.

Προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, είτε με οχήματα ιδιοκτησίας τους είτε με ενοικιαζόμενα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.

Το χρονικό διάστημα από 7 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαρτίου, διέπραξαν, συνολικά, μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι και έντεκα περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και οχήματα, όπου αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Της Βίκυς Βετουλάκη