Μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 700 χασισόδεντρα ξερίζωσε η Δίωξη από τον Ταΰγετο

Μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 700 χασισόδεντρα ξερίζωσε η Δίωξη από τον Ταΰγετο

Εντοπίσθηκαν άλλες 4 φυτείες, νοτιοδυτικά τη Νέδουσας

Άλλες τέσσερις φυτείες κάνναβης με 541 δενδρύλλια εντόπισαν οι αστυνομικοί σε δασική περιοχή της Νέδουσας, κοντά σε αυτή που ανακαλύφθηκε με τα 175 χασισόδεντρα την προηγούμενη εβδομάδα και η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για τους ίδιους καλλιεργητές, τους οποίους και αναζητά.

Όλες οι φυτείες είχαν κοινά χαρακτηριστικά και ποτίζονταν από την ίδια πηγή.

Συνολικά, εντοπίσθηκαν και εκριζώθηκαν και στις πέντε φυτείες 716 χασισόδεντρα.

Δυσπρόσιτο σημείο

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν χασισοφυτεία σε αγροτοδασική περιοχή νοτιοδυτικά της Νέδουσας. Σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο ενιαίο χώρο, εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν 175 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στον χώρο.

Αυτή η πρώτη φυτεία είχε περιμετρική φυσική κάλυψη, αλλά και κάλυψη από αέρος, με τους καλλιεργητές να έχουν αφήσει μόνο την απαραίτητη βλάστηση για να γίνεται η απαιτούμενη φωτοσύνθεση.

Προχθές, αρχικά από αέρος με το ελικόπτερο της Αστυνομίας και εν συνεχεία με επιχείρηση στην περιοχή, στη δασική θέση «Άγιος Μιχαήλ» στη Νέδουσα, εντοπίσθηκε άλλη μία φυτεία με 157 χασισόδεντρα.

Μάλιστα, η φυτεία βρισκόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή του βουνού, σε μεγάλο υψόμετρο και αρκετά μακριά από σημείο που υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί χρειάσθηκε να ακολουθήσουν ορειβατικό μονοπάτι για τουλάχιστον 2 χλμ. μέχρι να φτάσουν στη φυτεία.

Συνολικά 4 φυτείες

Κατά την εξερεύνηση της περιοχής, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν, σε κοντινά σημεία, άλλες τρεις φυτείες με άλλα 384 δενδρύλλια. Ειδικότερα, στις τρεις αυτές φυτείες καλλιεργούνταν 273, 47 και 64 δενδρύλλια αντίστοιχα.

Και οι τέσσερις φυτείες τέθηκαν σε παρακολούθηση, αλλά μέχρι προχθές κανείς δεν τις προσέγγισε και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση των φυτών και στη συλλογή στοιχείων.

Μέσα στον χώρο των φυτειών εντόπισαν και μια αυτοσχέδια δεξαμενή για τη συλλογή νερού, χωρητικότητας 1,5 κυβικού. Μάλιστα, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που παρατήρησαν οι αστυνομικοί ήταν ότι η υψομετρικά υψηλότερη φυτεία εξασφάλιζε με φυσική ροή νερό και στις υπόλοιπες.

Στις φυτείες είχε αναπτυχθεί δίκτυο με υδροσωλήνες και το νερό που χρειαζόταν για πότισμα εξασφαλιζόταν από κεντρικό νερό άρδευσης, που ξεκινούσε από φυσική πηγή της περιοχής.

Χαρακτηριστικά των φυτειών που παρατήρησαν οι αστυνομικοί ήταν η μεθοδολογία ως προς την απόκρυψή τους, καθώς δύσκολα ήταν ορατές ακόμα κι από αέρος.

Τα δενδρύλλια είχαν ύψος έως δύο μέτρα περίπου και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στους χώρους.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη