Μετά τον Πτωχό και ο Βασιλόπουλος “καρφιά” κατά του Νίκα

Μετά τον Πτωχό και ο Βασιλόπουλος “καρφιά” κατά του Νίκα

Χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας, συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή, με ένα από τα θέματα να αφορά συμπληρωματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο της πόλης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, θα χρειαστεί η προσθήκη κτηρίου επιφάνειας περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων για την κάλυψη αναγκών – απαιτήσεων του ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά τον αντιδήμαρχο, το λόγο πήρε η κυρία Ευγενία Κούβελα. Όπως είπε, της φαίνεται περίεργο σε έργο που αφορά ενεργειακή αναβάθμιση να μην έχει προβλεφθεί στη μελέτη ένας χώρος για τις ανάγκες του ΔΕΔΔΗΕ.

Το λόγο σε εκείνο το σημείο πήρε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι με έκπληξη διαπίστωσε ότι στη μελέτη δεν προβλεπόταν χώρος για τον ΔΕΔΔΗΕ, κάτι που θα έπρεπε να είναι βασικό, μιας και πρόκειται για ενεργειακή αναβάθμιση, άρα είναι προαπαιτούμενο ο ανάλογος υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Βασιλόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μελέτη του 2018 και, ως εκ τούτου, η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αναγκασμένη για ακόμα μια φορά να κάνει διορθωτικές μελέτες σε μελέτες που πριν αναλάβει είχαν υπογραφεί και εγκριθεί.

Πρόσθεσε δε κλείνοντας ότι ο Δήμος αναγκάζεται να βάζει μέχρι και δικά του χρήματα για τις ελλείψεις που υπήρχαν στις παλιές μελέτες.

Έτσι, μετά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, που πριν από μερικές μέρες εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη μελέτη της παραλιακής διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη που είχε γίνει από τον τέως περιφερειάρχη, χθες και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μίλησε για ελλιπείς μελέτες από τον προκάτοχό του, Παναγιώτη Νίκα.
Π.Μπ.