Ν. Ανδρουλάκης από την Καλαμάτα: «Η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει η Τοσκάνη της Ελλάδας»

Ν. Ανδρουλάκης από την Καλαμάτα: «Η Πελοπόννησος μπορεί  να γίνει η Τοσκάνη της Ελλάδας»

Μέσα από τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμού

Τελευταίος σταθμός της ημερήσιας περιοδείας στο Νομό Μεσσηνίας του προέδρου και εκ νέου υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αποτέλεσε η Καλαμάτα, στην οποία μίλησε μεταξύ φίλων και στελεχών του κόμματος το βράδυ της Πέμπτης.

Κάνοντας αρχικά έναν σύντομο απολογισμό για όσα είδε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μεσσηνία, αλλά και αναφερόμενος συγκεκριμένα στη σημερινή κατάσταση του Φιλιατρινού Φράγματος, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Η μη αξιοποίησή του δείχνει την αβελτηρία του κράτους, την έλλειψη σχεδιασμού για πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στο κόστος παραγωγής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κράτος θα πρέπει να επενδύσει σε φθηνή ενέργεια δίνοντας κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους και έργα που θα δημιουργήσουν τη δυνατότητα να υπάρχει άρδευση μακροπρόθεσμα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Παρουσιάζοντας το όραμά του, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο που θα συνδέσει τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, αφού «η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει Τοσκάνη της Ελλάδας».

Εξηγώντας τη θέση του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Πελοπόννησο θα μπορούν να γεύονται τα εγχώρια μεταποιημένα προϊόντα, να τα αναζητούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ των χωρών τους κατά τους χειμερινούς μήνες κι έτσι να κερδίζει και ο κλάδος του τουρισμού, αλλά και οι υπόλοιποι τομείς μέσα από αυτό το σύνθετο και παραγωγικό μοντέλο».

Κατά τα λοιπά, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αισιόδοξος στο δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου, καθώς υπογράμμισε ότι το κίνημα έχει μπει σε άλλη πορεία τα τελευταία χρόνια: «Είναι ένα κόμμα-αυτόνομος πόλος με ένα ποσοστό της τάξης του 13%, έχει προοπτική, έχει ανανεωθεί, και νομίζω ότι εάν συνεχίσουμε το δρόμο της υπευθυνότητας, της συνέπειας, της προόδου, θα συσπειρωθούν γύρω μας και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά τη σημερινή κυβέρνηση».

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε κλείνοντας: «Αυτός είναι ο στόχος της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου, και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρω».

Χρ.Μ.