Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας – C’è Ancora Domani (Υπάρχει Ακόμα Αύριο)

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινίας – C’è Ancora Domani (Υπάρχει Ακόμα Αύριο)

Η ιταλική ταινία «C’è Ancora Domani» (Υπάρχει Ακόμα Αύριο) θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., στο Vista Marina, Σαλαμίνος 8, στη Μαρίνα Καλαμάτας. Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 5 ευρώ, για ανέργους και φοιτητές στα 3 ευρώ, ενώ είναι ελεύθερη για κάτω των 18 ετών.

Η ταινία, που διαδραματίζεται στη Ρώμη αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ, ξεκινά με έναν άντρα να χαστουκίζει τη γυναίκα του στο πρόσωπο, μόλις αυτή ξυπνάει και του λέει «καλημέρα».

Η ηθοποιός Πάολα Κορτελέσι, που σκηνοθέτησε, συνέγραψε και πρωταγωνίστησε στην ταινία, ήθελε να κάνει «ένα σύγχρονο φιλμ που διαδραματίζεται στο παρελθόν», για να βοηθήσει τη μικρή της κόρη να κατανοήσει τον αγώνα των Ιταλίδων για δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Όπως λέει στους Financial Times, «οι άνδρες εξακολουθούν να θεωρούν τις γυναίκες δικές τους, ένα είδος ιδιοκτησίας».

Αυτό το νεορεαλιστικό διαμάντι που μετακινείται από την κωμωδία στο δράμα, μέσα από τη σπουδαία παράδοση του ιταλικού κινηματογράφου, προβάλλεται σε πρώτη προβολή στη χώρα μας και αποτελεί την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην Ιταλία το 2023 και μία από τις 10 εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών στη γειτονική χώρα.

Η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 14 ετών και έχει διάρκεια 118’.

Σκηνοθεσία: Paola Cortellesi

Παίζουν: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano