Νεαρός διακινούσε χασίς σε συνομηλίκους του στην Καλαμάτα

Νεαρός διακινούσε χασίς σε συνομηλίκους του στην Καλαμάτα

Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται ένας 22χρονος και το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη με άλλους τρεις νεαρούς για αγοραπωλησία κάνναβης στην Καλαμάτα. Ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και στο σπίτι του.

Παράλληλα, από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία άλλα δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών και άλλα έντεκα για διάφορα αδικήματα.

Διακίνηση ναρκωτικών
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στους πέντε νομούς της Περιφέρειας έγιναν έλεγχοι σε 902 άτομα, εκ των οποίων τα 704 ήταν Έλληνες και 198 αλλοδαποί, καθώς και σε 606 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 103 άτομα, από τα οποία 80 ήταν Έλληνες και 23 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.

Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν 17 άτομα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί στην Καλαμάτα για αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε πληροφορίες εδώ και καιρό πως ένας 22χρονος τον τελευταίο μήνα διακινεί ποσότητες κάνναβης στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, γνώριζαν ότι χρησιμοποιεί αυξημένα  μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας, ενώ συνομιλούσε μόνο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, όπου διατηρούσε κωδικοποιημένο προφίλ και φωτογραφία. Επίσης, στα ραντεβού πήγαινε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Στήθηκε επιχείρηση και το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί τον είδαν να παίρνει τη μηχανή, ενώ συνάντησε σε προκαθορισμένο σημείο τρεις νεαρούς, έναν 18χρονο, έναν 19χρονο κι έναν 20χρονο. Τους πούλησε 2,3 γραμμάρια χασίς αντί 20 ευρώ. Μόλις έγινε η αγοραπωλησία επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν όλους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 22χρονου στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσιγαριλίκι, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 2,5 γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,6 γραμμαρίων.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της γενικότερης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στην Καλαμάτα άλλοι δύο νεαροί, ένας 28χρονος κι ένας 22χρονος, διότι κατείχαν χασίς βάρους 1,2 γραμμαρίων ο καθένας.

Επίσης, συνελήφθησαν:

-Ένας 73χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς δεν είχε άδεια σε κυνηγετικό όπλο

-Ένας 16χρονος Ρομά για στέρηση δελτίου ταυτότητας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, καθώς και ένας 17χρονος και ένας 50χρονος Ρομά, επίσης γιατί δεν είχαν αστυνομικές ταυτότητες

-Δύο 20χρονοι για ανυποταξία στο εσωτερικό

-Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά στην Περιφέρεια 295 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη