Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αντιπαράθεση για τις άδειες προσωπικού τον Αύγουστο

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αντιπαράθεση για τις άδειες προσωπικού τον Αύγουστο

Να ανακαλέσει την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφασή της η διοικήτρια των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αναστέλλοντας όλες τις άδειες του ιατρικού προσωπικού για τον μήνα Αύγουστο, απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Από την άλλη πλευρά, η διοικήτρια, Ελένη Αλειφέρη, σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρει το ακριβώς αντίθετο από όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδίας. Ειδικότερα, σημειώνει: «Με αφορμή την υπ’ αριθ. 14007/2024 καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, σχετικά με αναστολή αδειών του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, σας ενημερώνουμε ότι καμία αίτηση χορήγησης κανονικής άδειας ή ρεπό ανάπαυσης ιατρικού προσωπικού, για τον μήνα Αύγουστο, δεν έχει απορριφθεί».

Απορία, λοιπόν, αν μη τι άλλο, προκαλούν οι δύο εντελώς αντίθετες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα προέκυψε όταν η διοικήτρια, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός, ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό η ενημέρωση για τις άδειες να μην γίνεται την τελευταία στιγμή, αλλά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, αφού το συγκεκριμένο μήνα οι ανάγκες του νοσοκομείου αυξάνονται, λόγω και της σημαντικής προσέλευσης επισκεπτών στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις του νομού.
Α.Π.