Ο Δ. Καλαματιανός ζητά απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Ο Δ. Καλαματιανός ζητά απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Ερώτηση για την κατασκευή του δρόμου Πύργου – Καλού Νερού – Τσακώνα κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Στην ερώτηση ο κ. Καλαματιανός αναφέρεται στο θανατηφόρο τροχαίο της Παρασκευής, σημειώνοντας: «Το φοβερό αυτό δυστύχημα φέρνει ξανά στην επιφάνεια την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, που θα εγγυάται πρώτα και κύρια την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών». 

Κανένα σχέδιο
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» απεντάχθηκε το 2013 από το συνολικό έργο του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπία Οδός».  Ωστόσο, αν και πριν 2,5 περίπου χρόνια το έργο επανεντάχθηκε θεωρητικά στη σύμβαση παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού», μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την υλοποίησή του.

Με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις, ο κ. Καλαματιανός έχει υπογραμμίσει την κρισιμότητα υλοποίησης αυτού του απαραίτητου έργου. Ειδικότερα, έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να απαντήσει αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», που πρόκειται να συνδέσει την «Ολυμπία Οδό» με το «Μορέα».

Ερωτήματα
«Δυστυχώς, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση δε συμμερίζονται στην πράξη τις ανησυχίες και τις αγωνίες των πολιτών, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το επικίνδυνο υφιστάμενο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο βουλευτής, ενώ υπενθυμίζει ότι σε δύο σχετικές ερωτήσεις του το 2022 δε δόθηκε καμία απάντηση, δείγμα, όπως σημειώνεται, του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο πολύ σοβαρό ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στη νέα του ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το σημαντικό αυτό έργο υποδομής, εκτός από την ασφάλεια, θα προσδώσει έντονη αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή, που διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για το έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα και τον πρωτογενή τομέα της. Ειδικότερα, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής  με την ταχύτερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων και εμπορευμάτων, ενώ θα αναδείξει και τον τουρισμό, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε σπουδαία μνημεία και τοπόσημα της περιοχής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

-Είναι σε θέση να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πύργος – Καλό Νερό -Τσακώνα»;

-Έχει βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσει το έργο;

-Σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο;

-Έχουν εκτελεστεί από τον Παραχωρησιούχο ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. οι συμπληρωματικές εργασίες για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και ερευνών για το τμήμα «Πύργος (Α/Κ Εισόδου Πύργου) – Αλφειός – Καλό Νερό -Τσακώνα»;