Ολοκληρώνονται οι εργασίες του κτηρίου που θα στεγάσει το Ιατρείο στη Φοινικούντα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του κτηρίου που θα στεγάσει το Ιατρείο στη Φοινικούντα

Χάρη στις προσπάθειες όλων

Με επιτυχία στέφεται η προσπάθεια της κοινότητας Φοινικούντας, Συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, για την μεταστέγαση του περιφερειακού ιατρείου σε χώρο που ανακαινίσθηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές.

Η προσπάθεια ξεκίνησε λίγο πριν τον Απρίλιο, με την Κοινότητα Φοινικούντας, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Φοινικούντας και τον Αθλητικό Σύλλογο Φοινικούντας να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση του χώρου, όπου σύντομα θα μεταστεγαστεί το περιφερειακό ιατρείο, το οποίο έχει επιλεγεί για να εφαρμοστεί από φέτος πρόγραμμα Τηλεϊατρικής.

Έτοιμο

Ήδη η Κοινότητα δημοσιοποίησε φωτογραφίες από τον ανακαινισμένο, πλέον, χώρο και, όπως ανακοίνωσε, αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί σε χρήση.

Ο χώρος που στεγάζεται τώρα το ιατρείο του χωριού είναι παλιός και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συντήρησης, αλλά και ζητήματα χωροταξίας και εξοπλισμού. Ειδικότερα, δεν έχει εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα. Κάτοικοι της Φοινικούντας, μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης. Επίσης, δεν υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ. Ο χώρος αναμονής είναι ιδιαίτερα μικρός και το καλοκαίρι συνωστίζεται ο κόσμος, κάτι που συμβάλλει στη διάδοση ασθενειών, αλλά και στην ταλαιπωρία των ασθενών.

Κίνητρο, επίσης, για τη αναζήτηση νέου χώρου ήταν το γεγονός ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας, μαζί με το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου και το Κέντρο Υγείας Πύλου, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, το οποίο πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί, αλλιώς θα χαθεί.

Ο νέος χώρος

Ο χώρος βρέθηκε στο ημιτελές κοινοτικό κτήριο και η προσπάθεια ξεκίνησε με τον δήμο Πύλου-Νέστορος να διαθέτει τα υλικά που χρειάζονται, μάστορες της περιοχής να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, ενώ πολίτες συνεισέφεραν ό,τι μπορούσαν σε διαδικτυακή συγκέντρωση χρημάτων σε επίσημη ιστοσελίδα.

Κι αυτό, γιατί το κτήριο πρέπει να είναι έτοιμο άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες υλοποίησης του προγράμματος Τηλεϊατρικής και η εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Το νέο κτήριο βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου και υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό, αλλά και χώρος για στάση των οχημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη