Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας: «Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην άδικη φορολόγηση»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας: «Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην άδικη φορολόγηση»

Πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας με τον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, κ. Χρήστο Δήμα, και εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Παπασταμάτης, η Γενική Γραμματέας κα Ειρήνη Βγενοπούλου, ο κ. Τάσος Χάλαρης, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος για την Ερασιτεχνική Αλιεία στη θάλασσα, και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΕΑ σε θέματα Νομολογίας, κ. Πολυχρόνης Περιβολάρης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία, αναφέρονται τα εξής:

«Προσπαθήσαμε ακόμη μία φορά και αποδείξαμε τεκμηριωμένα πως ο Νόμος 27/1975 δεν πρέπει να εφαρμοστεί στις ερασιτεχνικές λέμβους μέχρι 7 μέτρα, που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.

Η θέση της πολιτείας είναι αμετακίνητη, με τον ισχυρισμό ότι, παρά την προθεσμία που δόθηκε αλλά με κλειστή τη Βουλή λόγω διακοπών, δεν μπορεί να διορθωθεί στην παρούσα φάση ένα λάθος και με λίγα λόγια καταλάβαμε πως αυτό το λάθος πρέπει να το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των μικρών λέμβων που δεν είναι οικονομικά εύρωστοι.

Εξυπακούεται πως δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις δικαιολογίες και φυσικά δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις απαντήσεις!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα με κάθε δράση που θα στηρίξει τις θέσεις μας, για τις οποίες θα ενημερώσουμε μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων στην προσεχή μας κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε άδικη φορολόγηση και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε πακέτο ελαφρύνσεων για τα μέλη μας αλλά και για κάθε Έλληνα ιδιοκτήτη μικρής λέμβου, σε μια χώρα που είναι εθνική ανάγκη να κυκλοφορούν κάθε μέρα, κάθε ώρα, χιλιάδες βαρκάκια στα χωρικά μας ύδατα…

Μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που δόθηκε, θα αντιστεκόμαστε και θα προσπαθούμε, αλλά και μετά, γιατί το θέμα αυτό για εμάς δεν πρόκειται να λήξει!».