Πανηγύρι Κυπαρισσίας: Στην ίδια θέση και φέτος με τις περυσινές τιμές ανά τ.μ.

Πανηγύρι Κυπαρισσίας: Στην ίδια θέση και φέτος με τις περυσινές τιμές ανά τ.μ.

Στην ίδια θέση στην οποία διεξάγεται παραδοσιακά, στους χώρους και δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τιμάται λατρευτικά η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, από τις 12 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, η ετήσια εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας.

Η δε μίσθωση των θέσεων θα  γίνει με τις περυσινές τιμές ανά τ.μ.

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Τριφυλίας και το 2ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που τέθηκε προς συζήτηση ήταν η «Λειτουργία εμποροπανήγυρης και πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, για το έτος 2024».

Η Δ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε: «A. Εγκρίνει την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης στην Δ.Κ. Κυπαρισσίας, για το έτος 2024, όπως αναφέρεται στην αρ.22/2024 απόφασή του.

B. Προτείνει τη μίσθωση των θέσεων στο χώρο της εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, για το έτος 2024, με τις ίδιες τιμές που ίσχυαν το 2023. Συγκεκριμένα: 1. Για τις θέσεις που βρίσκονται στα δύο οικοδομικά τετράγωνα της Πλατείας Απόδημου Ελληνισμού και της πλατείας με το γκαζόν, καθώς και στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη, προτείνεται η τιμή των 83 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. 2. Για το πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου ανατολικά και δυτικά και της οδού Ελ. Βενιζέλου βόρεια και νότια, προτείνεται η τιμή των 83 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. 3. Για το πεζοδρόμιο της οδού Ευαγγελιστρίας ανατολικά και δυτικά, προτείνεται η τιμή των 72,50 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. 4. Για το πεζοδρόμιο επί των δρόμων, καθώς και σε θέση εντός πλατείας, για τοποθέτηση ψησταριάς, προτείνεται η τιμή των 119 ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Στις παραπάνω αναγραφόμενες τιμές έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ 24%. Γ. Εισηγείται προς έγκριση, την παρούσα απόφαση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, προκειμένου να προβεί σε έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 251/2024». 
Η.Γ.