Παραχωρήθηκε στη «Φάρις» το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Παραχωρήθηκε στη «Φάρις»  το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Αγώνα δρόμου δίνουν συνεργεία πολλών ειδικοτήτων στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, προκειμένου αυτό να παραδοθεί προς χρήση τις επόμενες μέρες, με κάποιες συναυλίες ήδη να έχουν ανακοινωθεί.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης το Ανοιχτό Θέατρο βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού ένα από τα θέματα αφορούσε στην προσωρινή παραχώρησή του στη «Φάρις».

Αφού ο Γιώργος Φάβας περιέγραψε το έργο, ακολούθησαν ερωτήσεις, με τον Βασίλη Τζαμουράνη να ξεκινά ευχόμενος να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην πρεμιέρα κι αυτό να παραδοθεί προς χρήση χωρίς επισφάλειες.

Σχετικά με την παραχώρηση στη «Φάρις», εξέφρασε την ανησυχία του, αφού, όπως είπε, παρατηρεί να διακινούνται τεράστια ποσά προς την Επιχείρηση, με τον ίδιο να μη γνωρίζει πόσο διαφανή είναι εκεί τα δεδομένα. Πρόσθεσε δε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία της Δημοτικής Αρχής το θέατρο να ξεκινήσει, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της ότι αυτό θα γίνει το φετινό καλοκαίρι.

Κλείνοντας πρότεινε στο δήμαρχο Καλαμάτας το θέατρο να ονομαστεί Ανοιχτό Θέατρο –Agora. Όπως είπε, αυτό ήταν εντολή του Παναγιώτη Νίκα όταν ξεκίνησε το 2017 να σχεδιάζεται το συγκεκριμένο έργο, ενώ είχε δημιουργηθεί και σχετικό λογότυπο.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κανάκης χαρακτήρισε το ανοιχτό θέατρο ως «τη μεγαλύτερη αστοχία έργου μελετητικά των τελευταίων 50 χρόνων», αφού κόστισε το διπλάσιο από ό,τι είχε υπολογιστεί.

Το χαρακτήρισε κλείνοντας επωφελές για την πόλη και θα πρέπει πλέον να αποσβέσει τα χρήματα που δόθηκαν, κάτι που μπορεί να γίνει με μια χρηστή διαχείριση.

Ο Σπύρος Χανδρινός με τη σειρά του είπε ότι η «Φάρις» δεν είναι ο κατάλληλος οργανισμός, αφού δεν έχει δείξει ούτε την κατάλληλη εμπειρία ούτε τρόπο διαφανούς διαχείρισης για να αναλάβει το ανοιχτό θέατρο.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσει συζήτηση για τη λειτουργία και τη διαχείριση των χώρων πολιτισμού, για αυτό και η παραχώρηση έχει συγκεκριμένη διάρκεια.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Νίκο Γιαννακόπουλο, που είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το ανοιχτό θέατρο, ο οποίος και μίλησε στο Σώμα για το όλο εγχείρημα.
Π.Μπ.