Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 15ης ημέρας και οι σημερινές συμμετοχές

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 15ης ημέρας και οι σημερινές συμμετοχές

Με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου να καταλαμβάνουν την έκτη θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, την Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών να ολοκληρώνει τις προσπάθειες στην 7η θέση και την Ελίνα Τζένκο να παίρνει την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού, κύλησε η 15η ημέρα (10/8) για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ολοκλήρωσε με νίκη γοήτρου την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Επικράτησε του Καναδά με σκορ 19-10 και κατετάγη 7η στο Παρίσι, επιδιώκοντας υπέρβαση, η οποία ωστόσο δεν επιτεύχθηκε.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης με την έκτη θέση. Το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε επιτυχώς το πρόγραμμα του στο ελεύθερο σκέλος, όπου -όπως και στο τεχνικό χθες- κατέχει τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (60.200) ανάμεσα στα 17 συμμετέχοντα ζευγάρια. Συγκέντρωσαν 281.8418 βαθμούς και κατέλαβαν την έκτη θέση στην επιμέρους βαθμολογία του ελεύθερου προγράμματος.

Συνολικά, οι Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου συγκέντρωσαν 532.3002 βαθμούς και ανέβηκαν δύο θέσεις σε σχέση με χθες, ξεπερνώντας τα δίδυμα της Ισπανίας και της Ιαπωνίας. Ήταν η καλύτερη κατάταξη που έχει επιτύχει η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφαρίζοντας την έκτη θέση της Χριστίνας Θαλασσινίδου στο ατομικό το 1992 στη Βαρκελώνη.

ΣΤΙΒΟΣ
Η Ελίνα Τζένκο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού. Η αθλήτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά με 61,85μ στην πρώτη της προσπάθεια, αλλά είδε οκτώ αθλήτριες να την προσπερνούν, ενώ είχε μία άκυρη βολή και μία στα 57,90μ. Έτσι, κατέλαβε την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι ελληνικές συμμετοχές της 16ης ημέρας 

Η ελληνική παρουσία στους εφετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής (11/08) στην 16η και τελευταία ημέρα των Αγώνων. Η τελευταία ελληνική εκπροσώπηση θα γίνει απ’ την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία στις 10:00 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον αγώνα για τις θέσεις 5-6 του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών την 16η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
10:00 Αγώνες κατάταξης 5-6: Ελλάδα-Ισπανία ΕΡΤ1