Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Κύριε διευθυντά, δια λόγους ανθρωπισμού σας παρακαλώ να δημοσιεύσητε ότι η κατάστασις των εδώ φυλακών είναι οικτρά. Διαμένουν ελαφροποινίται ή υπόδικοι κατά το πλείστον. Εξερχόμενοι των φυλακών δε, θα πρέπει να έχουν εμβολιασθή δια φυματίωσιν, εξ ης κινδυνεύουν όλοι οι εις τας εδώ φυλακάς έγκλειστοι από την ανθυγιεινότητα του κτηρίου και από την έλλειψιν στοιχειίωδους καθαριότητος. Νομίζω ότι θα έπρεπε οι βουλευταί να ζητήσουν μίαν μικράν πίστωσιν δια να γίνουν αι φυλακαί με καταλλήλους επισκευάς ανθρωπινότεραι και να μην εθυμίζουν τας τρώγλας του Μεσαίωνος. Μετά τιμής, κατάδικος.

-ΤΟ Κοινοτικόν Συμβούλιον Αρμενιών Τριφυλίας υπέβαλεν εις την Νομαρχίαν κατάστασιν εμφαίνουσα την ανέγερσιν εν τη κοινότητι διταξίου δημοτικού σχολείου δι’ ην η προϋπολογιζομένη δαπάνη ανέρχεται εις δραχμάς 300.000 και δια την οποίαν μέχρι σήμερον εδαπανήθησαν δραχμαί 28.000.

-ΤΟ Κοινοτικόν Συμβούλιον Καραμανωλίου εψήφισε πίστωσιν δραχμών 1.234 δια την αποπεράτωσιν της εργασίας της εν τη θέσει «Κρέτσι» κατασκευασθείσης γεφύρας.