Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΕ ένα μικρό καφενεδάκι στην είσοδο της κωμοπόλεως Βυτίνας προς το ανατολικό μέρος αυτής, κάθε απόγευμα βρίσκει κανείς πάντα μια παρέα από μεσόκοπους και γέρους ανθρώπους που διασκεδάζουν. Είναι η παρέα των Καλαματιανών παραθεριστών. Που δεν περνά μέρα να μη παρασκευασθή και κάποιος μεζές και τότε το γλέντι ανάβει στη στιγμή.

ΤΑ ποτήρια με το νεράκι πηγαίνουν κι έρχονται και οι απέναντι βουνοπλαγιές αντιλαλούν από τα κλέφτικα τραγούδια της παρέας. Ο Μπάρμπα Γιώργης έχει ρεκόρ! Όχι μόνο στα τραγούδια, μα και στους μεζέδες.

ΠΡΟΧΘΕΣ έγινε συναγωνισμός μεταξύ αυτού και ενός άλλου γέρου καλοφαγά, ποιος θα φτιάξη την πιο καλή ταραμοσαλάτα! Ωρίσθη και επιτροπή μάλιστα δια να αποφανθή ποία εκ των δύο ήτο η πιο καλή. Προς δε προσεκλήθησαν και οι εν Μαγουλιάνοις παραθερίζοντες Καλαματιανοί δια να λάβουν μέρος στο γλέντι.

ΑΦΟΥ λοιπόν προσεκομίσθησαν και οι δύο κατσαρόλες με τις ταραμοσαλάτες, η επιτροπή υπό την προεδρίαν του Αντώνη ευρέθη εις δύσκολον θέσιν να αποφανθή ποία εκ των δύο ταραμοσαλατών ήτο η πλέον καλή και εβούτηξε περί τις εκατό μπουκιές ζεστού ψωμιού εις εκάστην εξ αυτών.

ΤΕΛΟΣ ευρέθη μέση λύσις δια να σώση την κατάστασιν. Κατεδικάσθησαν και οι δύο παρασκευασταί των ταραμοσαλατών εις την ποινήν της επαναλήψεως του πειράματος – όχι βέβαια με τραραμοσαλάτα, αλλά με έναν οιονδήποτε άλλον μεζέ.