Πύργος – Τσακώνα: Η σιωπή… φέρνει οργή και κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο

Πύργος – Τσακώνα: Η σιωπή… φέρνει οργή και κινητοποιήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο

Στη χώρα μας τα θύματα των τροχαίων τείνουν να θεωρούνται θύματα μιας αποδεκτής κατάστασης. Κι αυτό, γιατί κανείς δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από ένα τροχαίο. Ούτε η Πολιτεία ούτε οι πολίτες.

Κάθε μήνα στους δρόμους της χώρας έχουμε ένα “έγκλημα των Τεμπών”, χωρίς να φαίνεται διάθεση εξάλειψης του φαινομένου. Κι αν η ταχύτητα και η οδηγική συμπεριφορά είναι ψηλά στην ατζέντα των αιτιών, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τον παράγοντα των υποδομών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Για το λόγο αυτό στη Μεσσηνία οι εμπορικοί σύλλογοι από την Καλαμάτα μέχρι και την Κυπαρισσία είναι αποφασισμένοι, το επόμενο διάστημα, από τις έγγραφες διαμαρτυρίες να… κατέβουν στο δρόμο για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα.

Η εκκωφαντική σιωπή από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών για το έργο “γεμίζει” το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους της Μεσσηνίας.

Οι εμπορικοί σύλλογοι αισιοδοξούν ότι με τις κινητοποιήσεις τους θα… ξυπνήσουν την πολιτική ηγεσία, έστω και στο πεδίο των άμεσων παρεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Βέβαια, για το ίδιο θέμα έχουν δηλώσει ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες κι άλλοι φορείς, ενώ θα υπάρξει και κοινή παρέμβαση από τις ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Για να έχει επιτυχία, όμως, η προσπάθεια, θα πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες του νομού ότι πρέπει και από την πλευρά τους να υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις. Εξάλλου, η παροιμία ξέρει τι λέει: “Φωνή λαού οργή Θεού”. Όταν οι καθημερινοί άνθρωποι αγανακτήσουν κι ενώσουν τη φωνή τους για να εκφραστούν συλλογικά ή μαζικά, όταν δηλαδή η φωνή όλων ακουστεί ως μία, τότε γίνεται ακατανίκητη δύναμη που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της.

Επιτέλους, αυτή η… θυσία νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων στην άσφαλτο πρέπει να σταματήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας με τους πολίτες της Κυπαρισσίας, επισήμανε ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης καταδεικνύεται και από το πώς αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα και αναγκαία έργα υποδομής για την περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό-Τσακώνα.

Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες στην Κυπαρισσία, ο Μιχάλης Κατρίνης έστειλε το μήνυμα της επιστροφής της αξιοπιστίας στην πολιτική. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση μοίρασε υποσχέσεις λίγο πριν τις εκλογές, έκανε και μία σύσκεψη “για τα μάτια του κόσμου” και έκτοτε εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και αναπτυξιακού έργου για την περιοχή.

Στο ίδιο θέμα έχουν αναφερθεί και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πρόβλημα, όμως, θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά, μόνο αν πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους την υπόθεση και αποδείξουν ότι το γενικόλογο “φτάνει πια” είναι κάτι περισσότερο από μια ανακοίνωση ή δήλωση.
Α.Π.