Ρήμαζαν αυτοκίνητα στις παραλίες της Μεσσηνίας – Καταδίωξη για τη σύλληψη τους

Ρήμαζαν αυτοκίνητα στις παραλίες της Μεσσηνίας – Καταδίωξη για τη σύλληψη τους

Να διαφύγουν από αστυνομικό έλεγχο προσπάθησαν τρεις άντρες οι οποίοι επιδίδονταν σε διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων σε παραλίες της Μεσσηνίας και χρειάσθηκε καταδίωξη  του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, προκειμένου να ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς και να συλληφθούν οι δύο.

Επίσης, για απόπειρα κλοπής συνελήφθη ένας 40χρονος, ο οποίος επιχείρησε να μπει σε μονοκατοικία στην Καλαμάτα.

Καταδίωξη και σύλληψη
Το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου-Νέστορος έκαναν σήμα σε όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, στην περιοχή του Καινούργιου Χωριού επί της εθνικής οδού Πύλου – Μεθώνης, να σταματήσει για έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών ο 33χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, οδηγώντας επικίνδυνα και κάνοντας ελιγμούς. Ξεκίνησε καταδίωξη και λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Εκτός από τον 33χρονο που συνελήφθη, επέβαιναν ακόμα ένας 52χρονος, που επίσης συνελήφθη κι ένας 40χρονος, που κατάφερε να διαφύγει.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την προανάκριση, από τις 3.30 τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης έως τις 7.00 το πρωί στην παραλία Αβραμιού στη Μεσσήνη διέρρηξαν όχημα και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε 250 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, αστυνομική ταυτότητα, κάρτες τραπέζης, ένα μαγιό, μία ζακέτα και προσωπικά αντικείμενα. Επίσης, από τις 8.00 έως τις 3.30 το πρωί της Τρίτης, στην παραλία Γαργαρού στην Κορώνη, διέρρηξαν όχημα, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι. Ακολούθως, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, στο Μαυροβούνι Φοινικούντας, διέρρηξαν άλλο όχημα, πάλι χωρίς να βρουν κάτι να αφαιρέσουν.

Στο όχημα που επέβαιναν και χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν το μαγιό και η ζακέτα που είχαν κλέψει από το πρώτο όχημα. Το δε αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πήγε να μπει σε σπίτι
Επίσης, αργά το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη στο Ασπρόχωμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος ένας 40χρονος, γιατί, όπως προέκυψε από την προανάκριση, την Κυριακή το βράδυ προσπάθησε να μπει σε σπίτι με σκοπό την κλοπή.

Από βίντεο που κατέγραψε τη δράση του, ο 40χρονος αποπειράθηκε να μπει από την κύρια είσοδο μονοκατοικίας, αλλά έγινε αντιληπτός από άνθρωπο που βρισκόταν στο σπίτι και τράπηκε σε φυγή.

Όταν εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,8 γραμμαρίων, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη