Σε… χαμηλές πτήσεις οι θερινές εκπτώσεις στην Καλαμάτα

Σε… χαμηλές πτήσεις οι θερινές εκπτώσεις στην Καλαμάτα

Ματαιώνεται η επετειακή «διπλή» Λευκή Νύχτα για τα δέκα χρόνια του θεσμού –Κανονικά η διεξαγωγή της στις 31 Αυγούστου

Σε απόλυτη αρμονία βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, παρά τη δύσκολη περίοδο που βιώνει, από λίγο έως πολύ, ολόκληρη η χώρα. Ακρίβεια πάσης φύσεως και η ενεργειακή κρίση -που ήρθαν για να μείνουν- αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι αγοραστικές δαπάνες του κόσμου έχουν περιοριστεί σημαντικά, και στην Καλαμάτα, ως συνέπεια του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματός τους. Υπό αυτά τα δεδομένα, τα βλέμματα των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης στρέφονται στη φετινή δέκατη «Λευκή Νύχτα» της Καλαμάτας, έτσι ώστε, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος, να καταφέρει ο κόσμος να προχωρήσει σε συμφέρουσες αγορές.

Οι φετινές εκπτώσεις στην Καλαμάτα

Κάνοντας τη μέχρι σήμερα αποτίμηση της θερινής εκπτωτικής περιόδου για την πόλη της Καλαμάτας, ο Γιώργος Εγγλέζος σημειώνει πως παρότι υπάρχει αρκετός κόσμος στην πόλη, φέτος παρουσιάζεται μια γενικευμένη εγκράτεια, το οποίο μεταφράζεται και ως μειωμένη αγοραστική κίνηση. «Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή εάν στο σύνολό της η φετινή εκπτωτική περίοδος του καλοκαιριού είναι χειρότερη από την περσινή, αφού αυτό θα το καταλάβουμε με την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο, αυτό που γίνεται αισθητό όλο αυτό το διάστημα είναι το μειωμένο εισόδημα του κόσμου για να βγει για ψώνια. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι πολλά είναι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης που προσδοκούν μια καλύτερη αγοραστική κινητικότητα από τη Λευκή Νύχτα».

Δέκατη Λευκή Νύχτα Καλαμάτας

Την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για την προαναγγελθείσα προ μερικών εβδομάδων «διπλή» Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, ο κ. Εγγλέζος τονίζει ότι αυτό το εκπτωτικό διήμερο δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, τελικά, λόγω τεχνικών κωλυμάτων των επιχειρήσεων. Όπως προσθέτει δε, «παρ’ όλα αυτά, ο θεσμός θα επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου, 31 Αυγούστου, σε μια εκπτωτική βραδιά, η οποία θα πλαισιωθεί από μουσική συναυλία του δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συναυλία, με το swing συγκρότημα «Speakeasies’ Swing Band».

Όσον αφορά τη μέριμνα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη φετινή διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, ο πρόεδρός του εξηγεί ότι «από την πλευρά μας, θέλουμε να υπάρχει ένα άπλωμα εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη, ώστε να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάσει και να μετακινείται ανάμεσα σε όλα τα σημεία και τα καταστήματα της πόλης». Κάνοντας λόγο για τις προσδοκίες της επερχόμενης διοργάνωσης, ο ίδιος εξηγεί ότι «οι προσδοκίες μας είναι πάντοτε προς τη θετική κατεύθυνση, αφού η αισιοδοξία δεν παύει ποτέ. Θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο, για να μπορέσουν και οι ίδιοι να εκποιήσουν τα καλοκαιρινά τους προϊόντα, μιας και διαφαίνεται ένας ακόμη δύσκολος και συγκρατημένος χειμώνας από άποψη κατανάλωσης».

Χρ.Μ.