Σε ένα χρόνο θα παραδοθεί το νέο κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου

Σε ένα χρόνο θα παραδοθεί  το νέο κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου

Με την απορία άφησε τους Μεσσήνιους ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, και διέψευσε όσους έλεγαν μέχρι και χθες πως σίγουρα θα αναφερθεί στο πού βρίσκεται το θέμα με το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, κατά την τελετή θεμελίωσης του κτηρίου που θα στεγάσει το Ειρηνοδικείο Πύλου.

Το νέο κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου, προϋπολογισμού κατασκευής άνω του 1 εκατ. ευρώ, εντάσσεται σε μια σειρά από έργα ανέγερσης ή αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του τομέα της Δικαιοσύνης σε όλη την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Στην τελετή θεμελίωσης ήταν παρών και μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για το θέμα του Ειρηνοδικείου, ενώ παρευρέθησαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ι. Μπούγας, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Π. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τίμος Κατσιπός και ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Γιάνναρης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και άλλοι.

Τη θεμελίωση ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Έτοιμο σε ένα χρόνο
Κατά την τοποθέτησή του στην τελετή θεμελίωσης του έργου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η Πύλος το επόμενο καλοκαίρι θα αποκτήσει νέο Ειρηνοδικείο, ένα καλύτερο κτήριο, που θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας των δικαστικών λειτουργών».

«Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του κτηριακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, σε όλη την επικράτεια, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που αφορούν στο χώρο της Δικαιοσύνης ανά την Ελλάδα και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί.

Εξήγησε ακόμα ότι το νέο κτήριο του Ειρηνοδικείου, με προϋπολογισμό κατασκευής που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα και περιλαμβάνει:

-Αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου

-Γραφεία Ειρηνοδίκη, Γραμματείας και Επιμελητή

-Αρχείο Ειρηνοδικείου

-Χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού.

«Θεμελιώνουμε Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε στην ομιλία του ότι «σήμερα στην Πύλο θεμελιώνουμε Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Βάζουμε ένα ακόμη τεράστιο διαμάντι σε αυτό το θησαυρό που λέγεται Πυλία, Μεσσηνία, εγκαθιδρύοντας αυτό το Περιφερειακό Πρωτοδικείο, το οποίο θα χαρίσει περισσότερη ανάπτυξη και Δικαιοσύνη, εγκαταλείποντας ανεπάρκειες που υπήρχαν και βάζοντας μπροστά καινούργιες ιδέες και χειρισμούς, με καινούργια σύγχρονα αντιγραφειοκρατικά όπλα».

Ειδική αναφορά ο κ. Σαμαράς έκανε στον κ. Σταϊκούρα, υπενθυμίζοντας «όταν τον έβαλε στα λογιστικά του κράτους, σε απίστευτα δύσκολες ώρες» και πρόσθεσε:

«Ποντάρω προσωπικά στη δική του ικανότητα, όταν έλυσε τα πιο δύσκολα, να λύσει και ένα δικό μας εδώ, λιγάκι πιο εύκολο, που είναι το ζήτημα του περιφερειακού για την Πύλο. Θέλω, επίσης, να πω σε όλους ότι σήμερα θα είναι μια μέρα που θα θυμόμαστε, γιατί εδώ βρίσκονται άνθρωποι που έχουν δώσει πολλά για την πατρίδα».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος από «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Θανάσης Γιάνναρης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κατασκευαστικό έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία ανά την Ελλάδα και σημείωσε: «Η κινητήρια δύναμη είναι το χρέος μας προς την πατρίδα και οι Κτιριακές Υποδομές παραμένουν δίπλα σε αυτό τον τόπο και την κοινωνία».