Σιδηρόκαστρο: Ψήφισμα της Δημόσιας Συνέλευσης προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας

Σιδηρόκαστρο: Ψήφισμα της Δημόσιας Συνέλευσης  προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας

Ψήφισμα της Δημόσιας Συνέλευσης της Δημοτικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου, παραδόθηκε στον αντιδήμαρχο Σωτήριο Μπακούρο, για τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Τριφυλίας, με κυρίαρχο ζήτημα την παραχώρηση της κλειστής αίθουσας του τέως Δημαρχείου Αυλώνος στο Σιδηρόκαστρο για πολιτιστική χρήση.

Στο ψήφισμα αναγράφεται: «Σε δημόσια συγκέντρωση ήρθαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα 20.15, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Αθαν. Κυριαζή, με παρόντα 98 άτομα, βάσει της σχετικής κατάστασης ονομάτων που υπάρχει στα πρακτικά. Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχθηκε δια βοής ο Γεώργιος Κασίμης και γραμματέας η κα Πανουσοπούλου Δώρα. Παρόντες και οι τρεις σύλλογοι: 1) Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας δια της προέδρου Λιακάκη Μαρίας, 2) Σύλλογος Γυναικών “Εστία” δια της προέδρου Πανουσοπούλου Δώρας, 3) Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Δημοσθένης Κάκκαβας” δια του γενικού γραμματέα Κακκάση Κανέλλου. Στην αρχή της συζήτησης το λόγο είχε ο πρόεδρος της Κοινότητας, που παρουσίασε και τοποθετήθηκε σχετικά με την πορεία της Κοινότητας και τις σχετικές ενέργειες που έχουν γίνει.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι κάτοικοι, ενώ τοποθετήθηκαν σε προβλήματα, σκέψεις και προτάσεις για την ομαλή και αποδοτική πορεία της Κοινότητας. Στο τέλος η συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στο εξής ψήφισμα, που θα σταλεί στο Δήμο, με τρία κορυφαία ζητήματα:

1. Να παραχωρηθεί από το Δήμο η κλειστή αίθουσα του τέως Δημαρχείου, η οποία θα συμβάλει στην πολιτιστική προσφορά, χρήση από τη νεολαία για απασχόλησή τους, όπως σκάκι – βιβλιοθήκη, παρακολούθηση εκπαιδευτικών ταινιών και, φυσικά, διοργάνωση εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων εκθέσεων και κάθε τι που θα συμβάλει στην καλή και αποδοτική ανάπτυξη της Κοινότητάς μας. Θα παραμείνει το υπόλοιπο μισό κτήριο για χρήση από το Δήμο, όπου υπάρχουν ντουλάπες- γραφεία για κάθε γραμματειακή χρήση και τοποθέτηση αρχείων. Η διαμόρφωση της αίθουσας και αντικατάσταση σάπιας πόρτας θα γίνει με συνδρομή όλων των κατοίκων και δωρεά του Βένου Κάκκαβα

2. Αντιμετώπιση της κατεστραμμένης κατά 80% εσωτερικής οδοποιίας

3. Αντιμετώπιση της προβληματικής απροσπέλαστης αγροτικής οδοποιίας. Εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου υπάρχει ήδη πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών προσέγγισης των χωραφιών. 

Το παρόν ψήφισμα, εκπροσωπώντας τους 98 παρόντες κατοίκους, θα επιδοθεί από επιτροπή στο γραφείο του δημάρχου. Παραδόθηκε στις 27/8/2024 από τους κατοίκους: Κυριαζή Αθανάσιο-πρόεδρο Κοινότητας, Λιακάκη Μαρία-πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, Χαραλαμποπούλου Αναστασία, Λιακάκη Ευσταθία, Θανασά Παναγιώτη, Γεωργακοπούλου Χαρά, Κασίμη Δημήτρη, Κασίμη Γεώργιο».

Σύμφωνα δε με τους κατοίκους: «Την παραχώρηση της αίθουσας του τέως Δημαρχείου στο Σιδηρόκαστρο επίμονα αρνείται ο εντεταλμένος σύμβουλος Αυλώνος, Γιάννης Φιλντίσης. Το ψήφισμα παρέλαβε και έκανε διάλογο με τους κατοίκους, ακούγοντας όλες τις πλευρές των θεμάτων, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος αναφέρθηκε θετικά στο δίκαιο αίτημα του προέδρου και, κατ’ επέκταση, των κατοίκων, και θα εισηγηθεί λεπτομερώς στο δήμαρχο για τις σχετικές αποφάσεις».