Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Ανακοίνωση για τις συνενώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων

Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Ανακοίνωση για τις συνενώσεις  των δημοτικών επιχειρήσεων

«Η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας ότι η κυβέρνηση κατέληξε στη λειτουργία μίας ΔΕΥΑ ανά νομό. Πρόκειται για ένα σχέδιο, τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων, «που είχε αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για το μνημόνιο των μνημονίων, που ακούει στο όνομα Ταμείο Ανάκαμψης. Εδώ και χρόνια το Σωματείο μας είχε καταγγείλει τις πολιτικές απαξίωσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για να παραδώσει ολοκληρωτικά το νερό στον ιδιωτικό τομέα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, όπως και σε όλες τις ΔΕΥΑ, εργάζονται με όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σε καθεστώς ομηρίας.

Αυτές οι εργασιακές σχέσεις εξυπηρετούν τις πολιτικές απαξίωσης και στρώνουν το έδαφος του περάσματος της διαχείρισης του νερού στο μεγάλο Κεφάλαιο, που ψάχνει να βρει επενδύσεις για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας έχουν κακή εμπειρία από τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες.

Το Σωματείο μας, από την ίδρυσή του, έχει δώσει δυναμικούς αγώνες για να γίνει το νερό κοινωνικό αγαθό ενάντια στην εμπορευματοποίηση».