Σωματείο Συνταξιούχων: Παράσταση διαμαρτυρίας για διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής 498 ευρώ

Σωματείο Συνταξιούχων: Παράσταση διαμαρτυρίας για διακοπή  ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής 498 ευρώ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας και το Παράρτημα Μεσσηνίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ Καλαμάτας, προκειμένου «να δοθούν εξηγήσεις για τη  διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικογένεια αυγουστιάτικα και εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα, για οφειλή 498 ευρώ, με το αιτιολογικό, όπως αποδείχτηκε και από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, ότι επρόκειτο για τον τρίτο, κατά σειρά, απλήρωτο λογαριασμό που είχε εκδοθεί, μετά τις 23 Μάη, οπότε είχε γίνει συνολική πληρωμή παλαιότερης μεγαλύτερης οφειλής.

Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ, διαπιστώσαμε ότι δίνεται το “δικαίωμα” βάσει των οδηγιών που εφαρμόζει η εταιρεία να προχωρά στη διακοπή του ρεύματος, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης πληρωμής που αναγράφεται στους λογαριασμούς (στην προκειμένη περίπτωση ήταν για τις 2 Σεπτέμβρη), εάν το οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τα 300 ευρώ!

Το ακόμη πιο εξοργιστικό που αναφέρθηκε στη συζήτηση, είναι ότι οι διακοπές μπορεί να ξεκινούν (βάσει του ισχύοντος κανονισμού), ακόμη και για χρέη άνω των 50 ευρώ (!), αλλά ακολουθείται πολιτική “εξέτασης” κάθε φορά, με “μαξιλάρι” τα 300 ευρώ!

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν, το επόμενο διάστημα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα καλεστούν να επιλέξουν αν θα φάνε, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο ακρίβειας για το λαό, ή αν θα έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, με βάση τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια αυτών των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., και στην πολιτική της ενέργειας».

Από την πλευρά τους, τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ – ΕΦΚΑ και ΔΕΚΟ Τραπεζών Μεσσηνίας καλούν και τα συνδικαλιστικά σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., στον ΔΕΔΔΗΕ.