Σταθμός η Καλαμάτα για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Paolo Bettini

Σταθμός η Καλαμάτα για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Paolo Bettini

Διπλό συμβολισμό έχει το εν εξελίξει ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο κορυφαίος Ιταλός ποδηλάτης, Paolo Bettini, ανά την Ελλάδα.

Λόγω, από τη μια πλευρά, της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και, από την άλλη, των πεντηκοστών γενεθλίων του, ο Bettini αποφάσισε να γιορτάσει τις δύο επετείους με μια συμβολική περιήγηση σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Ξεκινώντας από τα βόρεια ο Ιταλός ποδηλάτης κατευθύνεται ήδη στην Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή (7.00 μ.μ.) αναμένεται να αφιχθεί στην Καλαμάτα, για να προχωρήσει προς Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου και της πρόξενου της Ιταλίας σε Νότια Πελοπόννησο και Νήσους, Margheritta Bovicelli, σημειώθηκε ότι την Κυριακή – κατά την άφιξη του Paolo Bovicelli στην πόλη – αναμένεται δυναμική υποδοχή από φορείς και ντόπιους ποδηλάτες ή φίλους του αθλήματος.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν τα πολλαπλά οφέλη που έχει η πρωτοβουλία, καθώς μεταξύ άλλων αναμένεται να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός σε πόλεις όπως είναι (και) η Καλαμάτα.

Ειδικότερα, η κα Bovicelli σημείωσε ότι ο ποδηλατικός γύρος από τον Bettini θα αποτελέσει μια γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, θέτοντας στο επίκεντρο μηνύματα γύρω από τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Επίσης, ανέφερε ότι κατά την αναχώρηση από την Καλαμάτα του χρυσού Ολυμπιονίκη προς τον επόμενο προορισμό θα τον συνοδεύσουν, μεταξύ άλλων, ποδηλάτες του Συλλόγου «Ευκλής Καλαμάτας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αναστασόπουλος έκανε λόγο για μια δράση η οποία θα ευαισθητοποιήσει πολλούς ανθρώπους γύρω από τη χρήση του ποδηλάτου, εξ ου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε τη διεξαγωγή της.

Χρ.Μ.