Στερνό αντίο χθες στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Στερνό αντίο χθες στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία η εξόδιος Ακολουθία για τον πατέρα της δικηγόρου κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδως Παναγιωτοπούλου και πεθερού του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Της εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με θάρρος και πείσμα για τη ζωή ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, σε ηλικία 81 ετών, ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, από τη Λεντεκάδα, ήταν συνταξιούχος αυτοκινητιστής, οδηγός ταξί με έδρα την Κυπαρισσία στην οποία έζησε κι έκανε οικογένεια με τη σύζυγό του Δήμητρα Αργυροπούλου από το Σελλά.

Μεγάλωσαν με ήθος, αρχές και στοργικότητα και σπούδασαν τρία παιδιά, τη Χάιδω – νομικό, τον Γιώργο – στρατιωτικό και την Γιώτα – καθηγήτρια φυσικής αγωγής η οποία είναι σύζυγος του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Ήταν δουλευταράς και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος στο Σωματείο ταξί Κυπαρισσίας.

Στη ζωή του ευτύχησε να δει τα παιδιά του να προοδεύουν, να ανοίγουν τα φτερά τους, να κάνουν οικογένειες και χάρηκε με τα εγγόνια του! Μεγάλη του αγάπη, εκτός φυσικά από την οικογένειά του, ήταν η ΑΕΚ.

Χθες, συγγενείς, συνάδελφοί του, συνάδελφοι και συνεργάτες της συζύγου και των παιδιών του, φίλοι και γνωστοί, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, νυν και πρώην, ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, που ήταν απαρηγόρητοι για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Συγκινητικοί ήταν οι αποχαιρετισμοί, εντός του ναού, στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο από τον γιο του Γιώργο και την κόρη του Χάιδω, λίγο πριν η σορός του οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Το «Θ» εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου