Στην Καλαμάτα το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Στην Καλαμάτα το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης (Free Diving) θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (2-13/10) στην Καλαμάτα, με διοργανωτή τον Αίολο Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο άθλημα έχει ενταχθεί πολύ πρόσφατα στις δράσεις του Αιόλου, σε συνεργασία με τον Σταύρο Καστρινάκη, τον άνθρωπο που «σύστησε» την ελεύθερη κατάδυση στο νομό μας και από τους πρωτοπόρους πρωταθλητές και διοργανωτές πανελληνίως.

Ήδη ο καλαματιανός σύλλογος έχει διοργανώσει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και ένα παγκόσμιο κύπελλο, όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η κορωνίδα του αθλήματος και οι άνθρωποι του καλαματιανού συλλόγου δικαιώθηκαν στις προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή του στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αιόλου, Χάρη Βγενής, τονίζει ότι είναι σημαντικό ότι το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας σε μια περίοδο εκτός βασικής τουριστικής σαιζόν, με την Καλαμάτα και εν γένει τη Μεσσηνία να κερδίζει πολλά σε προβολή και σε άμεσα οικονομικά οφέλη. Ο ίδιος αναφέρει ακόμη τα παρακάτω για τους επικείμενους διεθνείς αγώνες ελεύθερης κατάδυσης:

«Μια μεγάλη διοργάνωση έρχεται στην πόλη μας και στα φιλόξενα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου! Θα φιλοξενήσουμε αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές μας ανά τον κόσμο! Ευχαριστούμε την παγκόσμια ομοσπονδία CMAS, την ΕΟΥΔΑ (σ.σ. Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας), τον υπουργό Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλες τις επιχειρήσεις που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας, τους συνδιοργανωτές ομίλους και φυσικά τα μέλη του συλλόγου μας που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα!».