Στο πόδι καθημερινά η Δίωξη Ναρκωτικών για την ανακάλυψη φυτειών

Στο πόδι καθημερινά η Δίωξη Ναρκωτικών για την ανακάλυψη φυτειών

Βρέθηκαν δενδρύλλια σε Γαργαλιάνους, Τριφυλία και Μπούκα

Δενδρύλλια κάνναβης σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις εντόπισαν, σε ισάριθμα μέρη της Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένα άτομο.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, συνελήφθη, στην περιοχή Μπάρλα των Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, ένας 63χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί, σε γλάστρα, ένα φυτό κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά, περίπου, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε. Επιπλέον, ο 63χρονος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 0,9 γραμμ., μία ράβδο και ένα στιλέτο, με μήκος λάμας 9 εκατοστών.

Χωρίς συλλήψεις

Επίσης, σε αγροτική περιοχή στον Πύργο του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίσθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από έξι φυτά κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων, περίπου, τα οποία στη συνέχεια εντοπίσθηκαν από εδάφους. Τέθηκαν σε παρακολούθηση, αλλά, καθώς κανείς δεν τα προσέγγισε, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε αρδευτικός εξοπλισμός.

Οι ίδιοι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε αγροτική περιοχή στην Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης, και πάλι με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, άλλη μια μικρή φυτεία κάνναβης.

Η φυτεία αποτελείτο από πέντε φυτά κάνναβης, ύψους έως τριών μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, αφού κανείς δεν παρουσιάσθηκε για να τα φροντίσει όσο τα είχαν θέσει σε παρακολούθηση οι αστυνομικοί.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και σε αυτή αρδευτικός εξοπλισμός, ενώ και οι δύο αυτές φυτείες ποτίζονταν με υδροσωλήνες, από νερό που έπαιρναν από κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση για τις υποθέσεις αυτές συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των δραστών.

Της Βίκυς Βετουλάκη