«Συγχωροχάρτι» για τους αιγιαλούς: Νομιμοποίηση παρανομιών και αναστολή προστίμων

«Συγχωροχάρτι» για τους αιγιαλούς: Νομιμοποίηση παρανομιών και αναστολή προστίμων

Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα mycoast, μέσω της οποίας η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες στις οποίες βρίσκονται τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης, αποδεικνύεται ακόμα μια κυβερνητική κοροϊδία.

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της» δίνεται και πάλι η δυνατότητα σε Δήμους να νομιμοποιήσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 παράνομες κατασκευές όπως  προβλήτες και μπαζώματα, προκειμένου αυτά να μισθώνονται σε καφετέριες και ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Η τροπολογία περιλαμβάνει παράλληλα και αναστολή όλων των κυρώσεων, όπως επιβολή σφράγισης και πρόστιμα, που επιβλήθηκαν έπειτα από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών όπως της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών και παρεμβάσεων στους αιγιαλούς και τις παραλίες παίρνει συνεχώς παρατάσεις από το 2019, δηλαδή αισίως επί έξι συνεχόμενα χρόνια.